بررسی تخصصی گوشی آنر X7 : وقتی سرعت و جذابیت با یکدیگر ترکیب میشوند

در نقد و بررسی آنر X7 قصد داریم نگاهی تخصصی به مشخصات فنی، امکانات، قابلیتها، ویژگی ها، باتری، سرعت و دوربین گوشی Honor X7 داشته باشیم. گوشی موبایل هانر X7 میتواند رقیبی جدی برای شیائومی و سامسونگ باشد.
همانطور که احتمالا در جریان باشید، دو سالی هست که هواوی به واسطه تحریمهای آمریکا، زیربرند محبوب خود یعنی Honor را به یک کمپانی چینی به نام شنزن ژیکسین (Shenzhen Zhixin) فروخت تا این کمپانی بدون هیچ مشکلی بتواند در زمینه تولید و عرضه تلفن های هوشمند فعالیت داشته باشد. طی چند ماه اخیر نیز آنر با عرضه محصولاتی قدرتمند مانند سری مجیک 4 و آنر 70، توجه بسیاری از افراد را به خود جلب کرده است. آنر X7 و X8، دو گوشی میان رده و جدید این کمپانی هستند که چند ماه شاهد معرفی و عرضه آنها در بازار جهانی بودیم؛ حالا نیز این تلفن های هوشمند وارد بازار ایران شدهاند.
آنر X7 که بعضا هانر X7 نیز توسط کاربران ایرانی خوانده میشود، با امکاناتی جذاب از جمله تراشه اسنپدراگون 680، دوربین چهارگانه 48 مگاپیکسلی و باتری 5000 میلیآمپر ساعتی با شارژ سریع 22.5 واتی به دست کاربران میرسد تا زنگ خطر از همین حالا برای کمپانیهای دیگری مانند شیائومی، سامسونگ، نوکیا و ریلمی به صدا درآید. در کنار قدرت پردازشی بالا، شاید یکی از مهمترین ویژگیهای گوشی Honor X7 را بتوان طراحی جذاب و متفاوت آن معرفی کرد؛ متاسفانه در گوشی های هوشمند زیر 5 میلیون تومان بازار، خبری از خلاقیت در طراحی نیست و بسیاری از محصولات با ظاهر یکسان به دست کاربران میرسند. اما اینجا در بررسی آنر X7، قصد داریم تلفن هوشمندی را زیر ذرهبین ببریم که حداقل ظاهری متفاوت دارد!
پیش از شروع بررسی تخصصی آنر X7، بهتر است ابتدا نگاهی دقیق به مشخصات فنی این گوشی هوشمند داشته باشیم:
ابعاد و وزن | 8.6×77.2×167.2 میلیمتر / 198 گرم |
صفحهنمایش | 6.74 اینجی TFT LCD با وضوح 720×1600 و تراکم پیکسل 260 / نرخ تازهسازی 90 هرتزی |
چیپست | اسنپدراگون 680 با فناوری ساخت 6 نانومتری / پردازنده هشت هستهای (چهار هسته 2.4 گیگاهرتزی Kyro 265 Gold + چهار هسته 1.9 گیگاهرتزی Kryo 265 Silver) + پردازشگر گرافیکی Adreno 610 |
حافظه رم | 4 گیگابایت / 6 گیگابایت |
حافظه داخلی | 128 گیگابایت با پشتیبانی از درگاه اختصاصی کارت حافظه |
باتری | 5000 میلیآمپر ساعت – شارژ سریع 22.5 وات با درگاه USB Type-C |
سیستمعامل | اندروید 11 + رابط کاربری Magic UI 4.2 |
دوربین پشتی | سنسور اصلی 48 مگاپیکسلی با فوکوس خودکار تشخیص فاز (PDAF) + سنسور 5 مگاپیکسلی فوق عریض + سنسور 2 مگاپیکسلی ماکرو + سنسور 2 مگاپیکسلی سنجش عمق |
دوربین سلفی | سنسور 8 مگاپیکسلی |
امکانات جانبی | بلوتوث نسخه 5.1، اسکنر اثر انگشت کناری، جک 3.5 میلیمتری صدا |
رنگبندی | مشکی (Midnight Black)، آبی (Ocean Blue)، نقرهای (Titanium Silver) |
همانطور که میبینید، آنر ایکس ۷ جایی بین دسته موبایل های ردهپایین و میانرده قرار میگیرد و امکانات خاص آن در کنار ظاهر جذاب، آن را به گزینهای ایدهآل برای خرید تبدیل میکند. گوشی Honor X7 روی کاغذ جذابیتهای زیادی دارد، اما آیا موبایل جدیدی چینیها در عمل هم میتواند ما را مجذوب خود کند؟
نقد و بررسی تخصصی آنر X7
در بررسی آنر ایکس 7 قصد داریم نگاهی دقیق به تمام ویژگیهای این تلفن هوشمند داشته باشیم. اگر قصد خرید موبایل جدید آنر را دارید یا در مورد ویژگیهای Honor X7 کنجکاو شدهاید، تا انتهای این مقاله در کنار آلومگ، مجله تخصصی فناوری، موبایل و کامپیوتر باشید.
طراحی گوشی Honor X7
بررسی آنر X7 را با صحبت در مورد طراحی این اسمارت فون آغاز میکنیم. دستگاه پیش رو با اقتباس از طراحی محصولات سری Honor 50 ساخته شده است و طراحی ماژول دوربین در بخش پشتی، توجه شما را در همان نگاه اول به خود جلب میکند. هانر X7 ابعاد بزرگی دارد و آسان هم از دست سر میخورد، اما در ساخت آن از مواد مرغوبی استفاده شده که برای ما بسیار جذاب بود.
آنر سه رنگ مشکی (Midnight Black)، آبی (Ocean Blue) و نقرهای (Titanium Silver) را برای موبایل جدید خود در نظر گرفته که تمام آنها «واقعا» زیبا و جذاب هستند. در نقد و بررسی آنر X7 نیز هم رنگ نقرهای در اختیار ما قرار گرفت که واقعا ظاهری زیبا داشت. همانند بسیاری از طرحهای امروزی، رنگ قاب پشتی با برخورد نور از زاویههای مختلف تغییر کرده و ظاهری چشمنواز را ایجاد میکند. البته، یادآوری میکنیم که قاب پشتی همانند دیگر بخشهای دستگاه، از پلاستیک ساخته شده، با این حال نتیجه نهایی بسیار جذاب است. لبههای این قاب همچنین ظاهری منحنی به سمت فریم دارند و همین مسئله، نگه داشتن گوشی در دست را آسانتر میکند.
در بررسی آنر X7 کاملا مشهود بود که مابقی بخشها و المانهای مورد استفاده در طراحی گوشی Honor X7، مشابه گوشی Nova 9 SE هواوی است. ماژول دوربین که در واقع یک مستطیل عمودی با لبههای کاملا خمیده است، دو حفرهای دایرهای شکل بزرگ را در خود دارد که روی آنها میتوان لنزهای دوربین را پیدا کرد. مثل هواوی، آنر هم علاقهای به شلوغ کردن فضا ندارد و مابقی اجزا، همگی در جای خود هستند: لوگوی honor در پایین سمت چپ قاب پشتی، شیار سیمکارت در بخش بالایی، دکمههای صدا در بخش راستی و اسکنر اثر انگشتی که در همین بخش روی کلید پاور تعبیه شده است. در مورد حسگر اثر انگشت، همینجا اشاره کنیم که دقتی عالی و سرعتی بسیار بالا دارد و در کسری از زمان گوشی را از حالت قفل خارج میکند. بخش پایینی هم میکروفون اصلی، اسپیکر، پورت USB-C و جک 3.5 میلیمتر صدا را میزبانی میکند.
گوشی هانر X7 به واسطه بهرهگیری از نمایشگری بزرگ، ابعادی معادل 8.6×77.2×167.2 میلیمتر و وزنی 198 گرمی دارد. این یعنی ما با موبایلی نسبتا بزرگ روبهرو هستیم. اینجا یک مشکل دیگر هم هست: انحنای قاب پشتی به سمت فریم، شاید کار کردن با گوشی را آسانتر کند، اما شانس سر خوردن را تا حد زیادی افزایش میدهد و به همین دلیل، توصیه میکنیم حتما قاب گوشی را به صورت جداگانه تهیه کنید. البته، داخل جعبه اصلی یک کاور ژلهای قرار گرفته که چندماهی میتوان از آن استفاده کرد.
نمایشگر
صفحه نمایش بزرگ را میتوان یکی از نقاط قوت اصلی گوشی آنر X7 معرفی کرد. دستگاه پیش رو از نمایشگری 6.74 اینچی از نوع TFT LCD با نسبت 20:9، پشتیبانی از 16 میلیون رنگ و نسبت صفحه به بدنه 84 درصدی بهره میبرد. هرچند، از آنجایی که گوشی Honor X7 یک موبایل رده پایین است، نمایشگر رزولوشنی برابر با 720×1600 دارد و همین مسئله باعث شده تا تراکم پیکسلی به 260ppi یا پیکسل در هر اینچ برسد که در بررسی آنر X7 برای ما چندان خوشایند نبود. البته این به معنی کیفیت پایین نمایشگر یا ضعف در نمایش محتوا نیست و شاید از یک موبایل رده پایین نتوان انتظار بیشتری هم داشت. از طرفی، نرخ تازهسازی 90 هرتزی نمایشگر، ضعف وضوح پایین صفحه را تا حدودی میپوشاند.
شاید در نقد و بررسی تخصصی آنر X7، این سوال برای شما مطرح شود که کیفیت نمایشگر این تلفن هوشمند چگونه است و در استفاده روزمره، چقدر میتوان روی عملکرد آن حساب کرد؟ در پاسخ باید گفت مسلما کسی که سراغ یک موبایل رده پایین میآید، استفاده استانداردی از دستگاه دارد و یک گیمر، عکاس یا خوره شبکههای اجتماعی نیست.
در تستهایی که در بررسی آنر X7 روی این دستگاه انجام دادیم، ویدیوها کیفیت پخش خوبی داشتند. هرچند، زاویه دید در برخی سناریوها، به خصوص وقتی از گوشی زیر نور مستقیم خورشید استفاده میکردیم، کمی ناامیدکننده میشد. موقع اجرای بازیها هم صفحه نمایش آنر ایکس ۷ عملکرد حیرتآوری نداشت و ما میتوانستیم پیکسلها و چندضلعیهای مربوط به آبجکتهای سهبعدی را ببینیم. هرچند، عملکرد پردازنده در اجرای بازیها بسیار خوب است و همین مسئله برای کاربران عادی، بیش از هر چیز دیگری اهمیت دارد.
همانند بسیاری از محصولات موجود در بازار، گوشی Honor X7 به عنوان یک موبایل رده پایین، از همان زبان طراحی همیشگی با نمایشگری کمحاشیه و ناچ قطره ابی در بخش بالایی استفاده میکند. گفتنیست دوربین سلفی از تشخیص چهره دوبعدی مبتنی بر هوش مصنوعی برای باز کردن قفل دستگاه نیز پشتیبانی میکند. البته، ما استفاده از آن را توصیه نمیکنیم چرا که ایمنی آن به اندازه حسگر اثر انگشت بالا نیست.
مشخصات فنی و پردازنده آنر X7
با عبور از طراحی و صفحه نمایش، در ادامه نقد و بررسی آنر ایکس 7 به اجزای داخی آن میرسیم؛ جایی که سازندگان با استفاده از یک چیپست قدرتمند، به کاربران اجازه میدهند «تمام» کارهای خود را بدون هیچ مشکلی با این دستگاه انجام دهند. به بیان دیگر، اگر گوشی Honor X7 را برای وبگردی، تماشای فیلم، اجرای اپلیکیشنهای مختلف، تماس تلفنی، پیام دادن، گشتوگذار در شبکههای اجتماعی مختلفی مانند اینستاگرام، فیسبوک، توییتر و تیک تاک یا هر کار مشابه و معمولی خریداری میکنید، به هیچوجه ناامید نخواهید شد چرا که این تلفن هوشمند قادر است تمام کارها را با سرعتی بالا انجام دهد.
چیپست نسبتا جدید و 6 نانومتری اسنپدراگون 680 با پشتیبانی از 4G LTE در کنار 4 گیگابایت حافظه رم از نوع LPDDR4 و 128 گیگابایت حافظه داخلی، نقش مغز پردازشگر را در گوشی آنر X7 ایفا میکند. کاربران همچنین میتوانند فضای ذخیرهسازی را به کمک کارت حافظه میکرو SD افزایش دهند. به علاوه، سیستم نرمافزاری مورد استفاده در گوشی آنر ایکس 7، به شما اجازه میدهد تا با استفاده از بخشی از فضای خالی گوشی، حافظه رم را به صورت مجازی تا 2 گیگابایت افزایش دهید.
گوشی آنر X7 در حالی که از این چیپست قدرت میگیرد که بسیاری از محصولات همرده و همقیمت از برندهایی مانند مانند سامسونگ، شیائومی، ریلمی، نوکیا و … با تراشههای نسبتا ضعیف به فروش میرسند. در این میان، شاید فقط گوشی ردمی 10C شیائومی باشد که با اسنپدراگون 680 در اختیار کاربران قرار میگیرد و محصولاتی مانند گلکسی A13 با چیپهای ضعیفتر اگزینوس 850 و نوکیا G21 با چیپست قدیمیتر Unisoc T606 به فروش میرسند. اگر کمی دقیقتر بخواهیم بگوییم، آنر X7 قدرتی معادل با گوشی هایی مثل گلکسی A23 سامسونگ و همچنین شیائومی نوت 11 دارد.
در اینجا خبری از برچسب NFC نیست و این یعنی پرداخت بیسیم از طریق گوشی موبایل امکانپذیر نخواهد بود. با این حال، کاربران از امکانات دیگری مانند بلوتوث نسخه 5.1، وای فای دوآل باند، دو سیمکارت به صورت همزمان، وای فای دایرکت و همچنین سیستمهای ماهوارهای گلوناس، جیپیاس، بیدو و گلیلیو برخوردار خواهند شد.
سیستم عامل و امکانات Honor X7
در شرایطی که بسیاری از تولیدکنندگان گوشی های هوشمند در حال بروزرسانی محصولات خود به اندروید 12 هستند و در آینده نزدیک هم اندروید 13 معرفی میشود، استفاده از ترکیب اندروید 11 با رابط کاربری Magic UI 4.2 قطعا نظر مثبت ما را به خود جلب نمیکند. این یعنی گوشی آنر X7 پشتیبانی نرم افزاری کمتری هم خواهد داشت.
اما در مورد خود سیستم نرم افزاری، حقیقتا میتوان گفت همهچیز با رابط کاربری EMUI هواوی یکسان است و اگر پیشتر از گوشی های هواوی استفاده کرده باشید، در کار کردن با مجیک UI 4.2 دچار مشکل نخواهید شد. ترکیب این رابط کاربری با تراشه Snapdragon 680 باعث شده همهچیز روان باشد و کاربران کنترل کاملی روی بخشهای مختلف موبایل خود داشته باشند.
گوشی Honor X7 با همان امکانات و قابلیتهایی که از رابط کاربری EMUI هواوی سراغ داریم، به دست کاربران میرسد. App Lock به منظور قفلگذاری بر روی اپلیکیشن های نصبشده بر روی گوشی و App Twin به منظور ایجاد برنامههای دوقلو یا همسان، دو مورد از امکانات جذاب در رابط کاربری Magic UI 4.2 هستند. علاوه بر این، امکانات گسترده دیگری مانند امکان ضبط خودکار تماسهای تلفنی هم از دیگر ویژگیهای جذاب در مورد این تلفن هوشمند هستند.
و البته یک خبر خوش: تمام سرویسهای گوگل در آنر X7 در دسترس کاربران است وبدون هیچ مشکلی میتوان برنامههای دلخواه را از فروشگاه اپلیکیشن معتبر مانند پلی استور دریافت و بر روی گوشی نصب کرد.
دوربین آنر X7
بر خلاف طراحی جذابی که ماژول دوربین در بخش پشتی دارد، در مورد مشخصههای فنی نباید منتظر اتفاق خاصی باشید. همانند بسیاری از محصولات امروزی، گوشی موبایل Honor X7 نیز به سیستم دوربین چهارگانه با حسگر اصلی 48 مگاپیکسلی و لنز f/1.8 مجهز شده است که در محیطهای پرنور و روشن، تصاویر خوبی را ثبت میکند. به علاوه، دوربین 5 مگاپیکسلی با لنز فوق عریض، دوربین 2 مگاپیکسلی با لنز ماکرو و دوربین 2 مگاپیکسلی سنجش عمق، ترکیب سنسورها در قسمت پشتی دستگاه را کامل میکنند.
در ابتدای بررسی آنر X7 به شما گفتیم که به عنوان یک موبایل میان رده، نباید انتظار چندانی از گوشی آنر ایکس 7 داشته باشید. در تستهایی که روی این دستگاه انجام شد نیز مشخص بود که این تلفن هوشمند عملکرد خوبی در عکاسی در محیطهای داخلی یا مکانهایی با نور مناسب دارد، اما کاهش نور منجر به افزایش نویز تصاویر خواهد شد که البته چنین چیزی برای دستگاهی با این قیمت، طبیعی است.
به عنوان یک قابلیت اضافه، خریداران گوشی آنر X7 میتوانند از زوم دیجیتالی 8 برابری موقع عکاسی استفاده کنند که البته نتیجه نهایی را بسیار بد میکند، مگر اینکه در محیطهای کاملا روشن بخواهید از آن استفاده کنید. ضبط ویدیوها تنها با وضوح 1080p و نرخ 30 فریم بر ثانیه ممکن است و به عنوان یک موبایل رده پایین، خبری هم از تثبیتکنندههای دیجیتالی دوربین نیست.
ناچ در بخش جلویی گوشی Honor X7، میزبان دوربینی 8 مگاپیکسلی با گشودگی دریچه دیافراگم f/2.0 است که تصاویر را با کیفیتی متوسط ثبت میکند و نباید انتظار چندانی از آن داشته باشیم. البته، این به معنی ضعف در عکاسی نیست و طی نقد و بررسی آنر X7 توانستیم تصاویر خوبی را ثبت کنیم.
نمونه تصاویر دوربین Honor X7
قضاوت با خودتان؛ تصاویر زیر، گویای عملکرد دوربین Honor X7 هستند.
باتری گوشی هانر ایکس ۷
بالاتر گفتیم که باتری قوی، یکی از مهمترین مشخصههای گوشی آنر X7 است. سازندگان از یک باتری بزرگ 5000 میلیآمپر ساعتی با پشتیبانی از فناوری شارژ سریع 22.5 وات استفاده کردهاند که میتواند باتری را در کمتر از 1 ساعت و 40 دقیق به صورت کامل شارژ کند.
در استفاده نیز گوشی آنر 7 ایکس عملکردی عالی از خود نشان داد و با یک بار شارژ و استفاده عادی، به آسانی میتوانست تا 2 روز دوام بیاورد. این یعنی در استفادههای سنگین و انجام تعداد زیادی کار به صورت همزمان، برای حداقل یک روز کامل میتوانید روی موبایل جدیدتان حساب کنید.
برای دقیقتر شدن آزمایشها، در نقد و بررسی آنر X7 سراغ تست استرس باتری در نرم افزار GeekBench هم رفتیم و نتایج، واقعا شگفتانگیز بودند: باتری گوشی Honor X7 طی 45 دقیقه تست مداوم، از 81 درصد به 67 درسید که واقعا عالی است! در این تست همچنین حداکثر دما، 38 درجه بود که البته برای موبایلی با این قیمت و تراشه اسنپدراگون 680 کاملا طبیعی است.
جمعبندی بررسی Honor X7 : قیمت گوشی هانر X7 چقدر است و آیا ارزش خرید دارد؟
در هیچیک از بخشهای این مقاله که به بررسی تخصصی آنر X7 پرداختیم، صحبت در مورد این تلفن هوشمند دشوار نبود؛ اما برچسب قیمت گوشی جدید آنر، کمی میتواند کار را سخت کند چرا که در این بازه قیمتی، کاربران میتوانند دستگاههای دیگری را هم پیدا کنند که ارزش خرید بالایی دارند. البته، تعداد این دستگاهها واقع بالا نیست.
پیشتر در بررسی ردمی 10C شیائومی، یکی از رقبای سرسخت آنر X7 را معرفی کرده بودیم؛ دستگاهی که با امکاناتی پایینتر از جمله دوربین ضعیفتر، نرخ تازهسازی صفحه پایینتر و سرعت شارژ پایینتر به فروش میرسد، اما قدرتی یکسان با آنر ایکس 7 دارد و میتواند گزینهای ایدهآلتر برای افرادی باشد که صرفا به دنبال دستگاهی با نمایشگر، باتری قوی و سرعت بالا هستند.
در پایان نقد و بررسی آنر X7 باید بگوییم اگر به دنبال یک گوشی مدرن با ظاهر متفاوت، قدرت پردازشی بالا و شارژدهی عالی باتری هستید و مواردی مانند دوربین یا وضوح بالای نمایشگر اهمیت چندانی برای شما ندارد، سراغ گوشی Honor X7 بروید؛ در غیر این صورت، محصولات دیگری مانند ردمی نوت 11 شیائومی بهترین گزینه برای خرید خواهند بود.
مشاهده و خرید با کمترین قیمت بازار
سلام وقت بخیر من گوشی آنر x7 رو یه هفته اس خریدم بعد گاها صفحه اش تیک تار میندازه نمیدونم از چیه یا مشکل کلی دارن؟