بررسی تخصصی گوشی نوکیا G11 : یک موبایل ردهپایین با شارژدهی فوقالعاده بالا!

در نقد و بررسی نوکیا G11 سراغ جدیدترین موبایل اچ ام دی گلوبال رفته و میخواهیم نگاهی تخصصی به گوشی نوکیا جی 11 داشته باشیم. اگر قصد خرید Nokia G11 را دارید و میخواهید با مشخصات فنی، طراحی، امکانات، باتری و عملکرد دوربین این گوشی آشنا شوید، این مقاله را تا انتها مطالعه کنید.
اواخر بهمنماه سال گذشته بود که فنلاندیها به صورت رسمی از گوشی نوکیا G11 در کنار گوشی نوکیا G21 با مشخصاتی ویژه رونمایی کردند. حالا بعد از گذشت حدود دو ماه از زمان معرفی، این تلفن هوشمند به بازار عرضه شده است و کاربران میتوانند جدیدترین موبایل فنلاندیها را با امکاناتی عالی خریداری کنند.
در کنار کیفیت ساخت بالا و مشخصات سختافزاری بسیار خوب، شاید مهمترین ویژگی گوشی های رده پایین نوکیا را بتوان طول عمر بسیار بالای باتری آنها معرفی کرد. ظرفیت باتری این گوشی همانند بسیاری از محصولات موجود در بازار، 5050 میلیآمپر ساعت است؛ اما رویکردهای نرم افزاری مختلف فنلاندیها باعث افزایش شارژدهی این اسمارت فون شده است. علاوه بر این، کاربران با پرداخت فقط 159 یورو (175 دلار) میتوانند به امکانات دیگری از جمله نمایشگر 90 هرتز و پردازنده هشت هستهای دسترسی باشند.
هرچند، از نظر فنی، این گوشی کمی عقبتر از برادر بزرگتر خود قرار میگیرد و چیزهای دیگری مانند دوربین باکیفیت، NFC و … را نمیتوان در این موبایل خوشساخت پیدا کرد. با این حال، 90 درصد مشخصات این دو گوشی با یکدیگر یکسان است.
پیش از شروع نقد و بررسی تخصصی نوکیا G11، بهتر است ابتدا نگاهی دقیق به مشخصات فنی این تلفن هوشمند داشته باشیم:
ابعاد و وزن | 8.5×75.9×164.5 میلیمتر / 189 گرم |
صفحهنمایش | 6.5 اینجی IPS LCD با وضوح 720×1600 و تراکم پیکسل 270 پیکسل در هر اینچ، نرخ تازهسازی 90 هرتز |
چیپست | یوسونیک T606 با فناوری ساخت 12 نانومتری شامل پردازنده هشت هستهای (دو هسته 1.6 گیگاهرتزی Cortex-A75 + شش هسته 1.6 گیگاهرتزی Cortex-A55) / پردازشگر گرافیکی Mali-G57 MP1 |
حافظه رم | 3 گیگابایت |
حافظه داخلی | 32 گیگابایت با پشتیبانی از کارت حافظه (استفاده از شکاف دوم سیم کارت) |
باتری | 5050 میلیآمپر ساعت – شارژ سریع 18 وات با درگاه USB Type-C |
سیستمعامل | اندروید 11 |
دوربین پشتی | سنسور اصلی 13 مگاپیکسلی با فوکوس خودکار تشخیص فاز + سنسور 2 مگاپیکسلی سنجش عمق + سنسور 2 مگاپیکسلی ماکرو |
دوربین سلفی | سنسور 8 مگاپیکسلی |
امکانات جانبی | بلوتوث نسخه 5.0، اسکنر اثر انگشت کناری، جک 3.5 میلیمتری صدا |
رنگبندی | زغال چوبی (Charcoal)، یخی (Ice) |
پیشتر در بررسی نوکیا G21 نگاهی دقیق به برادر بزرگتر این تلفن هوشمند داشتیم؛ حالا نیز در نگاهی نزدیک و تخصصی سراغ جدیدترین و البته ارزانترین گوشی از محصولات سری G اچ ام دی گلوبال رفته و در بررسی نوکیا G11 میخواهیم ویژگیهای این تلفن هوشمند را زیر ذرهبین ببریم. با آلومگ همراه باشید.
نقد و بررسی تخصصی نوکیا G11 : طراحی و نمایشگر
این روزها بخش جلویی گوشی های هوشمند تقریبا یکسان است و فقط حاشیههای نمایشگر و محل قرارگیری دوربین سلفی است که ظاهر آنها را از یکدیگر متمایز میکند. گوشی نوکیا جی 11 (Nokia G11) هم از این قاعده مستثنی نیست و در بخش جلویی آن میتوان دوربین سلفی ناچ قطره آب و نمایشگری کمحاشیه را پیدا کرد. البته، ضخامت حاشیههای صفحه در بخش پایینی کمی زیاد به نظر میرسد؛ چیزی که البته برای یک موبایل ردهپایین کاملا طبیعی است.
تفاوتها با نسل قبلی و شباهتها با گوشی G21 در بررسی نوکیا G21 زمانی مشهود است که به بخش پشتی این تلفن های هوشمند نگاه میکنیم. بر خلاف گوشی پرفروش و محبوب نوکیا G10، در اینجا خبری از ماژول دایرهای دوربین نیست و مهندسان با در نظر گرفتن ظاهری لاکچریتر، ماژول را در قالب یک مستطیل عمودی با لبههای گرد، سمت چپ قاب پشتی گوشی قرار دادهاند.
قاب پشتی به صورت بافتدار طراحی شده و همین موضوع باعث میشود که گوشی خیلی محکم و خوب داخل دست قرار بگیرد. به علاوه، قاب پشتی اثر انگشت را به خود نمیگیرد و کیفیت ساخت بالای آن، علیرغم استفاده از پلاستیک، حس خیلی خوبی را موقع کار کردن با گوشی به شما منتقل خواهد کرد. البته، ما توصیه میکنیم از یک گارد مطمئن مانند قاب سیلیکونی برای افزایش ایمنی استفاده کنید. هرچند، ماژول دوربین به گونهای است که خیلی راحت کثیف میشود و اگر در معرض عناصر بیرونی قرار میگیرد، حتی ممکن است به آسانی خطوخش هم بیفتد. در بخش راستی، کلیدهای پاور و کنترلی حجم صدا صدا را داریم که بسیار نرم و در عین حال، مقاوم هستند. اسکنر اثر انگشت در همین بخش و روی کلید پاور تعبیه شده است تا کاربران بتوانند قفل گوشی را بدون هیچ مشکلی باز کنند. خوشبختانه دقت این اسکنر بسیار بالاست و خیلی زود قفل گوشی را باز میکند. قسمت بالایی گوشی هم میزبان جک 3.5 میلیمتری صداست و در قسمت چپی هم میتوانید شیار سیمکارت را پیدا کنید.
روی ماژول، سه دوربین پشت سر هم تعبیه شدهاند که لنز بالایی، اندازهای بزرگتر داشته و پشت آن، سنسور اصلی قرار گرفته است. روی این ماژول همچنین یک خط عمودی وجود دارد که فلاس LED را در مقابل قرار میدهد. در مقایسه، گوشی نوکیا G21 نیز دقیقا همین طراحی را دارد، با این تفاوت که عبارت 50MP AI Camera را زیر فلاش LED میتوان پیدا کرد. ترکیب رنگی و تضادی که میان قاب پشتی و ماژول وجود دارد هم در نوع خود جذاب است و زیبایی دستگاه را دوچندان میکند.
موضوعی که در نقد و بررسی نوکیا G11 برای ما جالب بود، ابعاد و اندازه یکسان این گوشی با Nokia G21 است. هر دو این تلفن های هوشمند، ابعادی برابر با 8.5×75.9×164.5 میلیمتر داشته و به نمایشگری 6.5 اینچی از نوع IPS LCD با وضوح 720×1600 مجهز شدهاند و نرخ تازهسازی صفحه در آنها به 90 هرتز میرسد. به علاوه، تراکم پیکسلی نیز 270 پیکسل در هر اینچ است. کیفیت نمایشگر گوشی نوکیا G11 به عنوان موبایلی که در سال 2022 به بازار عرضه میشود، قابل قبول است و میتواند محتوا را با وضوحی بالا نمایش دهد. زیر نور مستقیم خورشید هم نباید مشکلی در کار کردن با دستگاه باشد.
مشخصات فنی گوشی Nokia G11
شباهتها با موبایل گرانتر G21 در مشخصات فنی، بسیار زیاد است؛ همانند چیزی که پیشتر نیز دیده بودیم، گوشی جدید نوکیا جی 11 از چیپست Unisoc T606 با فناوری ساخت 12 نانومتری و پردازنده هشت هستهای بهره میبرد و میتواند بسیاری از دستورات کاربران در کمترین زمان ممکن، پردازش کند. این چیپست از پردازندهای با دو هسته 1.6 گیگاهرتزی Cortex-A75 و شش هسته 1.6 گیگاهرتزی Cortex-A55 در کنار پردازشگر گرافیکی Mali-G57 MP1 تشکیل شده است و کاربران میتوانند آن را فقط در یک نسخه با 32 گیگابایت حافظه داخلی و 3 گیگابایت رم خریداری کنند.
به عنوان یکی دیگر از تفاوتها، در اینجا خبری از مدلهای گرانتر با 64 یا 128 گیگابایت حافظه داخلی و 4 یا 6 گیگابایت حافظه رم نیست و کاربران فقط قادر به خرید مدل 32 گیگابایتی خواهند بود. البته، افزایش فضای ذخیرهسازی با استفاده از کارت حافظه میکرو SD تا حداکثر ظرفیت 512 گیگابایت نیز امکانپذیر است.
در نقد و بررسی نوکیا G11 و تستهایی که روی این گوشی انجام شد، همهچیز روان بود. دستگاه میتوانست تمام دستورات ما را در کسری از زمان انجام دهد و به لطف وجود 3 گیگابایت حافظه رم، مشکلی در اجرای همزمان چندین اپلیکیشن نیز وجود نداشت. البته، طبیعتا اگر بخواهید چند برنامه و بازی سنگین را در کنار یکدیگر اجرا کنید، ممکن است هنگام انجام برخی کارها با کمی تاخیر یا لگ روبهرو شوید که برای موبایلی با این مشخصات، کاملا طبیعی است. با این وجود، عملکرد کلی گوشی نوکیا G11 را میتوان «خیلی خوب» ارزیابی کرد.
به عنوان یکی دیگر از تفاوتهای با گوشی گرانتر نوکیا G21، در گوشی نوکیا G11 خبری از NFC نیست؛ این یعنی کاربران قادر به انجام پرداختها بیسیم با این گوشی نخواهند بود. البته نسخه مجهز به NFC در بازار کشورهای منتخب به فروش میرسد و همه خریداران، از آن برخوردار نخواهند شد. هرچند، این قابلیت به صورت خیلی محدود در ایران پشتیبانی میشود و شاید اصلا یک دغدغه برای کاربران ایرانی نباشد. این گوشی همچنین از شبکه 4G LTE پشتیبانی کرده و در آن میتوان رادیو FM و جک 3.5 میلیمتری صدا را هم پیدا کرد. در صورت تمایل میتوانید از هدفون بی سیم هم برای گوش کردن به موسیقی استفاده کنید.
بر خلاف شرکتهای دیگر، نوکیا از نسخه خام اندروید 11 بر روی گوشی های هوشمند جدید خود استفاده کرده است تا کاربران بتوانند طعم شیرین روان بودن سیستم عامل با فضایی بدون اپلیکیشن های اضافی و بعضا بهدردنخور را به خوبی احساس کنند. اچ ام دی گلوبال همچنین وعده داده است که گوشی Nokia G11، تمام آپدیتهای امنیتی را به مدت 3 سال دریافت خواهد کرد که چنین چیزی برای یک گوشی ردهپایین، واقعا عالی است.
باتری نوکیا جی 11
اما مهمترین چیزی که در بررسی نوکیا G11 قصد داریم به آن اشاره کنیم، به باتری نوکیا جی 11 مربوط است. اچ ام دی گلوبال با در نظر گرفتن قابلیتهای نرمافزاری مختلف و بهینه کردن مصرف باتری تلاش کرده میزان شارژدهی موبایل جدید خود را به شکل قابل توجهی افزایش دهد تا کاربران با یک بار شارژ گوشی بتوانند تا 2 روز کامل از آن استفاده کنند. در صورتی که حالت ذخیره مصرف انرژی فعال باشد نیز این زمان میتواند به 3 روز هم برسد.
ظرفیت در نظر گرفته شده برای باتری این گوشی، 5050 میلیآمپر ساعت است و کاربران میتوانند گوشی خود را از طریق پورت Type-C شارژ کنند. خوشبختانه، باتری نوکیا G11 از فناوری شارژ سریع 18 وات هم پشتیبانی میکند؛ هرچند، شارژری که همراه با گوشی در اختیار کاربران قرار میگیرد و در صورت تمایل باید شارژر فست را به صورت جداگانه تهیه کنید.
در تستهایی که در نقد و بررسی نوکیا G11 روی این گوشی انجام شد، با شارژر 10 وات داخل جعبه حدودا 2 ساعت و 45 دقیقه طول میکشید که گوشی از 0 تا 100 درصد شارژ شود؛ این یعنی تا رسیدن به شارژ 70 درصد، باتری هر 10 دقیقه تقریبا 8 درصد شارژ میشود. در حالتی که از شارژر 18 وات استفاده کردیم، این زمان به 2 ساعت و 15 دقیقه کاهش پیدا کرد؛ یعنی چیزی بین 10 تا 12 درصد در هر 10 دقیقه تا رسیدن به شارژ 70 درصد.
دوربین نوکیا G11
بزرگترین تفاوت میان این گوشی و برادر بزرگتر خود که در بررسی تخصصی نوکیا G11 باید به آن اشاره کنیم، به دقت مربوط به سنسور اصلی مربوط میشود. بر خلاف گوشی G21 که سنسور اصلی دقتی 50 مگاپیکسلی داشت، گوشی نوکیا جی 11 با دوربین سه گانه، سنسور اصلی 13 مگاپیکسلی و دو سنسور 2 مگاپیکسلی ماکرو و سنجش عمق در اختیار کاربران قرار میگیرد. در بخش جلویی اما هیچ تفاوتی وجود ندارد و سلفیبازان میتوانند از دوربینی 8 مگاپیکسلی برای ثبت تصاویر استفاده کنند.
از تلفن هوشمندی با قیمت 160 یورو نباید انتظار چندانی برای عکاسی داشت، اما چیزی که در بررسی نوکیا G11 به خوبی مشهود بود، به توانایی بالای این تلفن هوشمند در ثبت تصاویر در محیطهای روشن با در نظر گرفتن قیمتی که دارد، مربوط میشد. ترکیب رنگها در تصاویری که ما ثبت کردیم، بسیار جذاب بود و حتی میتوان گفت در برخی موارد از دوربین 50 مگاپیکسلی موجود در گوشی نوکیا G21 هم بهتر بود. در مورد وضوح، به سختی میتوانستیم تفاوتی میان این گوشی و برادر بزرگتر آن ببینیم؛ هرچند، این به معنی وضوح بسیار بالا نیست و دوربین نوکیا G11 در برخی موارد هم ضعف داشت. در مقایسه، گوشی ریلمی 8i که با قیمتی مشابه به فروش میرسد، بعضا عملکردی بهتر از گوشی نوکیا دارد. موضوع زمانی که بخواهید تصاویر را در محیطهای تاریک ثبت کنید، کمی متفاوت میشود و دوربین نوکیا G11 عملکرد چندان خوبی در فضاهایی با نور کم ندارد. البته، از گوشی Nokia G21 هم نباید انتظار معجزه داشت!
همانند بسیاری از گوشی های هوشمند رده پایین بازار، با بررسی نوکیا G11 میتوان به صراحت گفت که دوربین 2 مگاپیکسلی ماکرو در بخش پشتی هیچ کاربردی ندارد! حتی در محیطهای روشن، تصاویر که ثبت میشوند، خیلی تار هستند و نویز بالایی دارند. دوربین سلفی نیز عملکردی متوسط دارد؛ ترکیب رنگهای ثبتشده قابل قبول هستند، اما نویز تصاویر همچنان بالاست. بد نیست بگوییم گوشی قویتر نوکیا G21 هم عملکردی مشابه دارد.
نمونه تصاویر دوربین نوکیا G11
عکسهایی که در ادامه ضمیمه کردهایم، مربوط به دوربین نوکیا جی 11 هستند. گفتنیست این عکسها کمی فشرده شدهاند تا بتوانیم آنها را با حجم مناسبتری روی سایت قرار دهیم؛ با این حال، جزئیات و محتوای آنها دستنخورده است:
اگر قصد مقایسه دوربین نوکیا G21 و G11 را داشته باشید نیز تصاویر زیر، احتمالا کمک بسیاری به شما خواهند کرد. عکسهای بالایی مربوط به Nokia G11 و عکسهای پایینی مربوط به Nokia G21 هستند:
بررسی نوکیا G11 : این گوشی چقدر ارزش خرید دارد؟
همانطور که در ابتدای این مقاله نیز گفتیم، گوشی نوکیا جی 11 را میتوان نسخه ارزانتر گوشی نوکیا جی 21 با دوربین ضعیفتر، حافظه پایینتر و بدون NFC در نظر گرفت؛ مواردی که احتمالا برای بسیاری از کاربران، چندان مهم نباشد. از نظر عملکرد نیز تفاوت چندانی میان این دو گوشی هوشمند نیست چرا که هر دو آنها از تراشهای یکسان با پردازنده مشابه، بهره میبرند.
اگر به دنبال یک گوشی ارزانقیمت با نمایشگری بزرگ، نسخه خام اندروید و باتری قدرتمند هستید که بتواند نیازهای روزمره شما را رفع کند. یقینا گوشی نوکیا G11 بهترین انتخاب برای شما خواهد بود. هرچند، ما توصیه میکنیم که با پرداخت پول بیشتر سراغ گزینههای دیگری مانند ریلمی 8 یا 8i و حتی شیائومی ردمی 10 بروید. به هر صورت، بررسی نوکیا G11 نشان میدهد که فنلاندیها باز هم موفق شدهاند یک موبایل ارزانقیمت و همچنان کارآمد را تولید کنند که میتواند جایگزین خوبی برای گوشی Nokia G10 باشد.
Techniknews