سرورهای آلومگ برای تجربه بهتر شما در حال انتقال هستند؛ ضمن عرض پوزش بابت از دسترس خارج شدن سایت، در صورت مشاهده مشکل، خوشحال می‌شویم مسئله را با ما در میان بگذارید.

بررسی و مقایسهفناوریگوشی موبایل

بررسی تخصصی نوکیا G21 : رده‌پایین جدید فنلاندی‌ها چه در چنته دارد؟

گوشی نوکیا جی 21 (Nokia G21) سرانجام از راه رسید. در نقد و بررسی نوکیا G21 قصد داریم نگاهی دقیق به طراحی، مشخصات فنی، دوربین و عملکرد سخت افزاری موبایل میان رده 2022 نوکیا داشته باشیم.

10 روز پیش بود که اچ ام دی گلوبال به صورت رسمی از گوشی نوکیا G21 در کنار موبایل ارزان‌تر نوکیا G11 به عنوان جدیدترین موبایل های میان رده خود رونمایی کرد. موردی که توجه همگان را در همان نگاه اول به خود جلب کرد، طراحی متفاوت این تلفن های هوشمند در مقایسه با محصولات قبلی این شرکت بود. به علاوه، فنلاندی‌ها حالا از قطعاتی قوی‌تر و بهتر در مقایسه با قبل استفاده کرده‌اند تا رقابت با سامسونگ و شیائومی، جدی‌تر از همیشه باشد.

آموزش فلوت کلیددار

طراحی گوشی نوکیا G21

گوشی جدید نوکیا G21 از نظر فنی حالا حرف‌های زیادی برای گفتن دارد و می‌تواند یکی از متفاوت‌ترین موبایل های ارزان‌قیمت بازار در سال 2022 میلادی باشد. برخی حتی این گوشی را رقیب مستقیم محصولات ارزان‌تر وان پلاس مانند Nord N100 می‌دانند.

نکته جالب‌تر، پشتیبانی نرم افزاری و دریافت به‌روزرسانی‌های جدید تا 3 سال از زمان عرضه جهانی گوشی های جدید نوکیاست که می‌تواند این محصولات را به انتخابی مناسب برای خرید تبدیل کند.

مثل همیشه، در بررسی تخصصی نوکیا جی 21 در مورد طراحی این تلفن هوشمند، مشخصات سخت افزاری، عملکرد باتری و دوربین و همچنین سیستم عامل صحبت خواهیم کرد. پیش از شروع بررسی، بهتر است ابتدا نگاهی نزدیک به مشخصات فنی Nokia G21 داشته باشیم:

ابعاد و وزن 8.5×75.9×164.6 میلی‌متر / 190 گرم
صفحه‌نمایش 6.5 اینجی IPS LCD با وضوح 720×1600 و تراکم پیکسل 270 پیکسل در هر اینچ، نرخ تازه‌سازی 90 هرتز
چیپست Unisoc T606 با فناوری ساخت 12 نانومتری شامل پردازنده هشت هسته‌ای (دو هسته 1.6 گیگاهرتزی Cortex-A75 + شش هسته 1.6 گیگاهرتزی Cortex-A55) / پردازشگر گرافیکی Mali-G57 MP1
حافظه رم 3 گیگابایت / 4 گیگابایت
حافظه داخلی 64 گیگابایت / 128 گیگابایت با پشتیبانی از کارت حافظه (استفاده از شکاف دوم سیم کارت)
باتری 5050 میلی‌آمپر ساعت – شارژ سریع 18 وات با درگاه USB Type-C
سیستم‌عامل اندروید 11
دوربین پشتی سنسور اصلی 50 مگاپیکسلی با فوکوس خودکار تشخیص فاز + سنسور 2 مگاپیکسلی سنجش عمق + سنسور 2 مگاپیکسلی ماکرو
دوربین سلفی سنسور 8 مگاپیکسلی
امکانات جانبی بلوتوث نسخه 5.0، اسکنر اثر انگشت کناری، NFC، جک 3.5 میلی‌متری صدا
رنگ‌بندی بژ (Dusk)، آبی (Nordic Blue)

حالا که با مشخصات فنی این تلفن هوشمند آغاز شدیم، بهتر است سراغ بررسی نوکیا G21 برویم. به علاوه، در پایان می‌توانید این گوشی را از معتبرترین فروشنده اینترنتی خریداری کنید.

نقد و بررسی تخصصی نوکیا G21 : طراحی و شکل ظاهری

همان‌طور که در زمان معرفی نیز اشاره کردیم، مهم‌ترین موضوع در مورد طراحی گوشی های جدید نوکیا، طراحی مدرن‌تر آنها در مقایسه با نسل قبلی است. بخش جلویی باز هم میزبان نمایشگر کم‌حاشیه با ناچ قطره آب در بخش بالایی است، در قسمت پشتی این تلفن هوشمند، محل مربوط به ماژول دوربین و طراحی آن به‌کلی تغییر کرده در گوشه دستگاه تعبیه شده است؛ این در حالی‌ست که نسل قبلی یعنی G20 میزبان ماژول در بخش وسطی بود.

نمایشگر گوشی Nokia G21

مورد دیگری که در بررسی نوکیا G21 خیلی خوشایند، استفاده از متریال پلی‌کربناتی بافت‌دار است که علاوه بر جذاب‌تر کردن ظاهر گوشی، حس داشتن یک موبایل لاکچری را به مخاطب القا می‌کند. جنس قاب پشتی به اندازه‌ای خوب است که به هیچ‌وجه از دست سر نخورده و اثر انگشت را به خود نمی‌گیرد. در حقیقت، خبری از طرح‌های پرزرق‌وبرق و تند در این گوشی نیست و همین سادگی، گوشی موبایل Nokia G21 را از بقیه محصولات هم‌رده خود متمایز می‌کند.

نوکیا جی ٢١ ابعادی برابر با 8.5×75.9×164.6 میلی‌متر داشته و وزن آن به 190 گرم می‌رسد. اگرچه ابعاد این گوشی در مقایسه با نسل قبلی یعنی G20 یکسان بوده و حتی وزن آن نیز کمی کاهش داشته، اما برخی می‌گویند موبایل جدید فنلاندی‌ها همچنان سنگین است. شاید این موضوع درست باشد، اما فراموش نکنید که مهندسان از نمایشگر 6.5 اینچی در کنار یک باتری غول‌پیکر 5050 میلی‌آمپر ساعتی استفاده کرده‌اند و همین موضوع نیز باعث افزایش اندازه کلی دستگاه شده است. با این حال، همچنان کاربران می‌توانند با یک دست با گوشی کار کنند.

در مورد کلیدها، همه‌چیز همان‌گونه است که انتظارش را دارید؛ اسلات سیم‌کارت و کارت حافظه به همراه دکمه مخصوص دستیار صوتی گوگل در بخش چپی تعبیه شده‌اند، در حالی که دکمه‌های کنترلی حجم صدا و کلید پاور را در بخش راستی می‌توان پیدا کرد. گفتنی‌ست اسکنر اثر انگشت نیز روی دکمه پاور تعبیه شده و عملکرد بسیار خوبی هم دارد. در بخش پایینی نیز پورت Type-C، میکروفون و اسپیکر جا خوش کرده‌اند و اسپیکر دوم و جک 3.5 میلی‌متری صدا را در بخش بالایی می‌توان پیدا کرد.

بررسی نوکیا G21 : نمایشگر

گوشی جدید جی 21 نوکیا به نمایشگری 6.5 اینچی از نوع IPS LCD با وضوح 720×1600 و حاشیه‌های نسبتا ضخیم در بخش پایینی مجهز شده و از نظر ظاهری، تفاوت چندانی با نسل قبلی یعنی Nokia G20 ندارد. هرچند، سازندگان یک قابلیت جدید و البته دوست‌داشتنی را به این تلفن هوشمند اضافه کرده‌اند که احتمالا بسیاری از کاربرن از آن استقبال خواهند کرد: نرخ تازه‌سازی 90 هرتزی که موقع کار کردن با دستگاه، حس بسیار خوبی را به کاربران القا می‌کند. هرچند، ما دوست داشتیم سازندگان از نمایشگری با وضوح بالاتر در این تلفن هوشمند استفاده می‌کردند.

بررسی نوکیا G21 صفحه نمایش

چیزی که ما در بررسی نوکیا G21 متوجه آن شدیم، این بود که به صورت کلی، نمایشگر عملکرد قابل قبولی دارد و اندازه بزرگ آن، تماشای فیلم، بازی کردن یا کار کردن با دستگاه را لذت‌بخش می‌کند. به علاوه، بالا بودن شدت روشنایی نمایشگر، کار کردن با این تلفن هوشمند زیر نور مستقیم را آسان می‌کند. در محیط‌های تاریک نیز شدت روشنایی به اندازه‌ای پایین هست که به آسانی بتوانید مطالعه کنید.

اگر سری به تنظیمات بزنید هم می‌توانید امکانات جذابی را پیدا کنید؛ مانند حالت تیر یا Dark Mode، حالت محافظ از چشم، تنظیم زوم، تنظیم خودکار شدت روشنایی و مواردی از این دست. کاربران همچنین می‌توانند ضمن تنظیم دامنه رنگی صفحه، نرخ تازه‌سازی را بین 60 و 90 هرتز تنظیم کنند.

بررسی نوکیا G21 - مشخصات فنی

مشخصات فنی گوشی نوکیا G21

اما در ادامه نقد و بررسی تخصصی گوشی نوکیا G21 به مشخصات فنی می‌رسیم؛ جایی که Nokia با معرفی تلاش کرده رقیبی جدی را برای غلبه بر رقبا به بازار عرضه کند.

بر خلاف انتظار بسیاری از کاربران، چیپست 12 نانومتری Unisoc T606 به عنوان مغز پردازشگر، مسئول پردازش و مدیریت اطلاعات در گوشی Nokia G21 است. این چیپست که البته این روزها، در بسیاری از تلفن های هوشمند می‌توان آن را مشاهده کرد، پردازنده‌ای با دو هسته بزرگتر Cortex-A75 با کلاک 1.6 گیگاهرتز و شش هسته کوچکتر Cortex-A55 با کلاک 1.6 گیگاهرتز دارد و از پردازشگر گرافیکی Mali-G57 MP1 بهره می‌برد.

به علاوه، چیزی که باعث شد در بررسی نوکیا G21 غافل شویم، عملکرد بسیار خوب پردازنده بود. اگرچه چیپست به‌کاررفته در این گوشی از تراشه‌های رده پایین بازار محسوب می‌شود، اما به اندازه‌ای قوی هست که حین کار کردن با گوشی، همه دستورات و کارها بدون هیچ تاخیری انجام شوند. پخش ویدیو با سرعتی بالا انجام می‌شود و مرورگر کروم حتی در حالتی که تعداد زیادی صفحه باز هستند، هیچ افت سرعتی ندارد.

این تراشه حتی در تست‌های گیمینگ نیز عملکرد خوبی دارد و از پس اجرای بازی‌های روز بر می‌آید. هرچند، در اجرای بازی‌های سنگین‌تر نباید منتظر معجزه از این تلفن هوشمند باشید.

منوی نوکیا g21

گوشی جدید نوکیا G21 قرار است در دو نسخه با 3 یا 4 گیگابایت حافظه رم و 64 یا 128 گیگابایت حافظه داخلی با پشتیبانی از کارت حافظه میکرو SD تا حداکثر ظرفیت 512 گیگابایت روانه بازار شود. بهره‌گیری دستگاه از NFC نیز یکی دیگر از ویژگی‌های قابل توجه در مورد این تلفن هوشمند است که امکانات بیشتری را در اختیار کاربران قرار می‌دهد. هرچند، متاسفانه خبری از اسلات اختصاصی کارت حافظه نبوده و رم microSD از شیار دوم سیم‌کارت استفاده خواهد کرد.

بررسی نوکیا G21 : میزان شارژدهی و عملکرد باتری

در ادامه نقد و بررسی نوکیا G21 به باتری غول‌پیکر این تلفن هوشمند می‌رسیم، جایی که یک باتری 5050 میلی‌آمپر ساعتی با پشتیبانی از فناوری شارژ سریع 18 وات و همچنین USB Power Delivery 3.0، نیروی مورد نیاز دستگاه را تامین می‌کند. شارژدهی باتری به اندازه‌ای بالا هست که بدون نیاز به شارژ دوباره، به آسانی بتوانید برای دو روز از گوشی استفاده کنید؛ با کاهش شدت روشنایی حتی این زمان می‌تواند به 3 روز یا بیشتر نیز برسد. هرچند، داخل پکیج اصلی یک شارژر 10 وات قرار گرفته است.

قابلیت های نوکیا G21

خوشبختانه، نوکیا امکانات نرم افزاری خوبی را برای مدیریت مصرف باتری در نظر گرفته است که در بخش تنظیمات می‌توانید آنها را پیدا کنید. یکی از این موارد، Adaptive Battery است که به صورت خودکار، اپلیکیشن‌هایی که بیشترین مصرف را دارند، پیدا کرده و در صورتی که در حال استفاده از آنها نباشید، همه را می‌بندد.

مورد دوم، حالت کلاسیک ذخیره انرژی است که با رسیدن به سطحی مشخص (مثلا 15 یا 20 درصد که البته خود کاربر تعیین می‌کند)، فعال شده و کارهای مختلفی مانند کاهش شدت روشنایی صفحه، کاهش فرکانس پردازنده، غیر فعال کردن ویبره و … را انجام می‌دهد. حالتی سومی که Nokia تمرکز زیادی روی آن داشته و ما نیز در بررسی نوکیا G21 از آن استفاده کردیم، حالت پیشرفته ذخیره انرژی یا Super Power Saving Mode است؛ ویژگی جذابی که وقتی فعال می‌شود، فقط ویژگی‌های اصلی دستگاه مانند تماس تلفنی یا گوش کردن به موسیقی فعال خواهند بود. این ویژگی بیشتر زمانی مفید است که گوشی در حال خاموش شدن بوده و تا رسیدن به یک منبع برای شارژ دستگاه، فاصله زیادی دارید.

طراحی گوشی nokia g21

سیستم عامل

در مورد سیستم نرم افزاری، یک نکته خوشحال‌کننده و یک نکته ناامیدکننده وجود دارد که در نقد و بررسی نوکیا G21 لازم است به آن اشاره کنیم: متاسفانه، سازندگان از اندروید 11 که کمی قدیمی شده به عنوان سیستم عامل استفاده کرده‌اند و خوشبختانه، گوشی موبایل G21 نوکیا قرار است به مدت سه سال، تمام آپدیت‌های امنیتی را به صورت ماهانه دریافت کند.

در گوشی های نوکیا خبری از رابط کاربری اختصاصی نیست و فنلاندی‌ها از نسخه خام اندروید بهره برده‌اند؛ این موضوع شاید کمی سلیقه‌ای باشد، اما شخصا از سرعت بالا و رابط کاربری ساده آن لذت می‌برم.

دوربین نوکیا G21

گوشی نوکیا G21 از سیستم دوربین سه‌گانه بهره می‌برد و سنسور اصلی 50 مگاپیکسلی با لنز f/1.8، مسئولیت ثبت تصاویر را بر عهده دارد. در محیط کاربری دوربین نیز دکمه‌ای مخصوص زوم دیجیتال دوبرابری وجود دارد که انجام این کار را آسان و سریع می‌کند. در کنار دوربین اصلی، یک سنسور 2 مگاپیکسلی ماکرو و یک سنسور 2 مگاپیکسلی سنجش عمق نیز جا خوش کرده‌اند که می‌توانند در سناریوهای مختلفی در خدمت کاربران باشند. سلفی‌بازان هم لازم است به دوربین جلویی 8 مگاپیکسلی با لنز f/2.0 بسنده کنند.

دوربین nokia g21

در مورد عملکرد دوربین گوشی نوکیا G21، باید بگوییم این دستگاه در تست‌های مختلفی سربلند بیرون می‌آید. همان‌طور که در تصاویر ضمیمه‌شده نیز می‌توانید مشاهده کنید، دوربین این تلفن هوشمند در محیط‌هایی با نور طبیعی یا حتی مصنوعی، عملکرد بسیار خوبی دارد. جزئیات به خوبی ثبت می‌شوند و دامنه دینامیکی نیز در سطح قابل قبولی است. به علاوه، تصاویر هم نویز پایینی دارند.

عملکرد دوبرین nokia g21

برای عکاسی در شب، حالت مخصوص Night Mode در نظر گرفته شده که واقعا عملکرد دوربین را دست‌خوش تغییر می‌کند. هرچند، هم‌چنان در تصاویر می‌توان کمی نویز را مشاهده کرد. در صورتی که قصد عکاسی در محیط‌های تاریک‌تر را داشته باشید حتی این نویز بیشتر نیز می‌شود. هرچند، چنین چیزی برای موبایلی با قیمت نوکیا G21 اصلا عجیب نیست و شاید حتی گوشی رده پایین 2022 نوکیا عملکردی به‌مراتب بهتر از رقبای خود نیز داشته باشد. در ادامه، چند نمونه از تصاویر ثبت شده با دوربین نوکیا جی 21 ضمیمه شده است که می‌توانید آنها را مشاهده کنید.

نمونه تصاویر دوربین نوکیا G21

تصاویری که در ادامه ثبت شده، همگی با دوربین گوشی نوکیا جی 21 گرفته شده‌اند. برای مشاهده تصاویر با سایز اصلی لازم است روی آنها ضربه بزنید:

برای مشاهده تصاویر، ضربه بزنید

نمونه عکس دوربین سلفی نوکیا جی ٢١ نیز در ادامه ضمیمه شده است:

نمونه عکس دوربین سلفی نوکیا g21

قیمت نوکیا G21 : این گوشی چقدر ارزش خرید دارد؟

در بررسی نوکیا G21 تلاش کردیم نگاهی دقیق به طراحی، امکانات و عملکرد گوشی جدید اچ ام دی گلوبال داشته باشیم؛ موبایل جدیدی که به عنوان جایگزین گوشی موفق Nokia G20 وارد ایران شده است.

جعبه nokia g21

از نظر فنی، این تلفن هوشمند امکانات بسیار خوبی دارد و با عملکرد عالی دوربین (در مقایسه با قیمت) و باتری، می‌تواند زنگ خطر را برای بسیاری از گوشی ها و رقبا به صدا در بیاورد. شاید در اینجا خبری از طراحی منحصربه‌فردتر گوشی های نوکیا نباشد و طرفداران، کمی از این نظر Nokia G20 را همراهی نکنند، اما قطعا دوربین باکیفیت آن، علاقه‌مندان به عکاسی با یک موبایل ارزان‌قیمت را راضی خواهد کرد.

خرید نسخه 64 گیگابایتی با کمترین قیمت

خرید نسخه 128 گیگابایتی با کمترین قیمت

خرید نسخه 128 گیگابایتی با قیمت عالی از مقداد آی تی

در پایان نقد و بررسی تخصصی نوکیا G21 بد نیست اشاره کنیم که این دستگاه در دو رنگ آبی (Nordik Blue) و بژ (Dusk) در بازار ایران و جهان به فروش خواهد رسید.

Rozetked

محمد قاسمی

بعد از تجربه راه‌اندازی آلوتاپ، تصمیم گرفتم تا سراغ علاقه همیشگی خودم یعنی دنیای فناوری برم و مفتخرم به عنوان موسس و سردبیر آلومگ، قلمم رو پیشکش علاقه‌مندان تکنولوژی و دنیای فناوری کنم.

نوشته‌های مشابه

‫3 دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا

Adblock رو غیر فعال کنید

متاسفیم، لطفا افزونه‌ها و نرم‌افزارهای مسدودکننده تبلیغات خود را غیر فعال کنید یا سایت ما را در لیست سفید قرار بدین :(