بررسی تخصصی گوشی Galaxy M53 5G سامسونگ : یک انتخاب سخت!

در نقد و بررسی M53 5G سامسونگ قصد داریم نگاهی فنی و دقیق به مشخصات، امکانات، قابلیتها، دوربین، باتری و پردازنده گوشی گلکسی ام 53 سامسونگ داشته باشیم. تصور میکنید Galaxy M53 5G چقدر میتواند در بازار موفق باشد؟
گلکسی M52 5G یکی از بهترین گوشی های سامسونگ از سری Galaxy M بود که سال گذشته روانه بازار شد و بعد از گذشت تقریبا 6 ماه، حالا سامسونگ مدل جایگزین این تلفن هوشمند را معرفی و آماده عرضه کرده است. از نظر فنی، تفاوت چندان زیادی میان M52 و M53 نیست و کاربران نباید منتظر یک شگفتی باشند؛ با این وجود، حالا دوربین 64 مگاپیکسلی نسل قبلی، جای خود را به سنسوری 108 مگاپیکسلی داده است که میتواند لذت عکاسی با موبایل جدید سامسونگ را دوچندان کند. در آن سو اما چیپست دایمنسیتی 900 را داریم که علیرغم قدرت پردازشی بالا، به اندازه اسنپدراگون 778G که در گلکسی M52 استفاده شده بود، قوی نیست.
گوشی Galaxy M53 با قیمتی بالاتر در مقایسه با Galaxy M52 به فروش میرسد و سامسونگ امیدوار است این محصول جدید نیز بتواند فروش خوبی را در بازار تجربه کند. پیش از شروع بررسی M53 5G سامسونگ بهتر است نگاهی به مشخصات فنی این تلفن هوشمند داشته باشیم.
ابعاد و وزن | 7.4×77×164.7 میلیمتر / 176 گرم |
صفحهنمایش | 6.7 اینچی از نوع Super AMOLED با وضوح 1080×2408 / نرخ تازهسازی 120 هرتزی / تراکم 394 پیکسل در هر اینچ |
چیپست | دایمنسیتی 900 مدیاتک با فناوری ساخت 6 نانومتری / پردازده هشت هستهای (دو هسته 2.4 گیگاهرتزی Cortex-A78 + شش هسته 2.0 گیگاهرتزی Cortex-A55) / پردازشگر گرافیکی Mali-G68 MC4 |
حافظه رم | 6 گیگابایت / 8 گیابایت |
حافظه داخلی | 128 گیگابایت / 256 گیگابایت با پشتیبانی از کارت حافظه تا حداکثر ظرفیت 1 ترابایت |
باتری | 5000 میلیآمپر ساعت – شارژ سریع 25 وات با درگاه USB Type-C |
سیستمعامل | اندروید 12 با رابط کاربری One UI 4.1 |
دوربین پشتی | سنسور اصلی 108 مگاپیکسلی با فوکوس خودکار تشخیص فاز (PDAF) + سنسور 8 مگاپیکسلی فوق عریض + سنسور 2 مگاپیکسلی ماکرو + سنسور 2 مگاپیکسلی سنجش عمق |
دوربین سلفی | سنسور 32 مگاپیکسلی |
امکانات جانبی | بلوتوث نسخه 5.2، اسکنر اثر انگشت کناری، اسپیکرهای استریو، پشتیبانی از 5G |
رنگبندی | سبز، آبی، قهوهای |
موبایل جدید سامسوگ با بهرهگیری از امکانات بسیار خوبی مانند نمایشگر سوپر آمولد، دوربین 108 مگاپیکسلی و باتری 5000 میلیآمپر ساعتی، یکی از بهترین میان رده های سامسونگ در سال 2022 محسوب میشود.
نقد و بررسی تخصصی سامسونگ M53 5G : طراحی
گوشی جدید سامسونگ، ظاهرا واقعا زیبا دارد و در همان لحظه اول میتواند توجه شما را به خود جلب کند. اگرچه در این مدل جدید خبری از جک 3.5 میلیمتری صدا نبوده و باتری آن نیز در مقایسه با محصولاتی که از سری Galaxy M میشناسیم ظرفیت زیادی ندارد، اما همین ظاهر زیبا باعث میشود به محض گرفتن آن در دست، تمام این ایرادات و نقصها را فراموش کنید.
قاب پشتی و فریم گلکسی ام 53 جنسی از پلاستیک دارد، اما در بررسی M53 5G متوجه شدیم که همانند نسل قبلی، کیفیت ساخت این گوشی بسیار بالاست و در همان لحظه اول، حس یک موبایل لاکچری به شما القا میشود. تنها چیزی که من دوست نداشتم، ظاهر براق قاب پشتی بود. البته شاید این «دوست نداشتن» کمی سختگیرانه باشد چرا که بسیاری آن را «جذاب» و یک نکته مثبت میدانند. به هر صورت، من ترجیح میدادم که همانند محصولات سری Galaxy A، قاب پشتی به صورت مات طراحی شده باشد تا خبری از جذب اثر انگشت و لکههای مختلف نباشد.
سایر بخشها تفاوتی با قبل ندارد و ماژول مربعی شکل دوربین با 4 حسگر در بخش کناری جا خوش کردهاند و فلاش LED نیز بیرون از این ماژول تعبیه شده است. این در حالیست که قاب پشتی گلکسی M52 ظاهری کاملا متفاوت داشت و سنسورهای دوربین به صورت عمودی در کنار یکدیگر قرار گرفته بودند. به نظر میرسد فعلا سامسونگ برنامهای برای نزدیکتر کردن طراحی این تلفن هوشمند به گوشی های سری Galaxy A ندارد و فقط میتوانیم امیدوار باشیم که نسل بعدی با ظاهری متفاوتتر عرضه شود. سایر بخشها مانند کلیدهای کنترلی حجم صدا، پاور و درگاه شارژ نیز در جای همیشگی قرار گرفتهاند و اسکسنر اثر انگشت را هم روی کلید پاور میتوان پیدا کرد.
بررسی M53 5G : نمایشگر و سیستم صوتی
گلکسی ام 53 سامسونگ به نمایشگر سوپر آمولد با وضوح +Full HD و نرخ تازهسازی 120 هرتزی مجهز شده است و چیزی که خیلی توجه ما را به خود جلب کرد، روشنایی بالای صفحه با رنگهای بسیار زنده، بخشهای مشکی عمیق و البته زاویه دید فوقالعاده بود. این چیزیست که در بسیاری از گوشی های هوشمند سامسونگ وجود دارد و واقعا انتظار کمتری هم نمیتوان از پنلهای AMOLED در گوشی های سامسونگ داشت.
نرخ تازهسازی 120 هرتزی صفحه، کار کردن با گوشی و گشتوگذار در سیستم عامل را خیلی جذاب میکند. خوشبختانه چیپست دایمنسیتی 900 نیز به اندازهای قوی هست که بتواند کارها را با بالاترین سرعت انجام دهد و خبری از افت سرعت در این تلفن هوشمند نباشد.
خوشبختانه گوشی جدید سامسونگ M53 5G به همان نمایشگر کمحاشیهای که در M52 استفاده شده بود، مجهز شده است و تجربه کاربری بسیار خوبی را به خصوص وقتی به قیمت این تلفن هوشمند نگاه میکنیم، برای کاربران رقم میزند. هرچند، متاسفانه در مورد سیستم صوتی نمیتوانیم همینقدر خوشحال و باانگیزه صحبت کنیم؛ در این تلفن هوشمند خبری از اسپیکرهای استریو نبوده و در بررسی M53 5G نیز متوجه شدیم بلندگویی که در بخش پایینی قرار گرفته، به اندازهای قوی نیست که به تنهایی بتواند صدایی بلند و بدون نویز را در اختیار کاربران قرار دهد. از آنجایی که جک 3.5 میلیتری صدا نیز از گلکسی ام 53 سامسونگ حذف شده، لازم است کاربران از یک هندزفری بلوتوثی یا هدفون Type-C برای گوش کردن به موسیقی استفاده کنند.
دوربین M53 5G سامسونگ
در یک کلام، عملکرد دوربین گلکسی M53 5G سامسونگ، «ناامیدکننده» است! کرهایها از سنسوری 108 مگاپیکسلی برای دوربین پشتی استفاده کردهاند که روی کاغذ میتواند بسیار جذاب باشد، اما نتایج در عمل کاملا متفاوت است و در نقد و بررسی تخصصی M53 5G متوجه شدیم که هیچ تفاوتی بین آن و دوربین 64 مگاپیکسلی گوشی گلکسی M52 وجود ندارد. این در حالیست که دوربین 108 مگاپیکسلی مورد استفاده در Galaxy A73، واقعا عملکردی عالی دارد و میتواند به همین اندازه دقیق و قدرتمند باشد.
عملکرد دورببین سامسونگ M53 در روشنایی روز و محیطهای پورنور، بسیار خوب است و تصاویر 12 مگاپیکسلی با دامنه دینامیکی عالی و بدون هرگونه نویزی ثبت میشوند. وقتی روی حالت عکاسی 108 مگاپیکسلی میرویم، دامنه دینامیکی کاهش پیدا کرده و حقیقتا جزئیات تصاویر تا حدی که انتظارش را در مقایسه با حالت پیشفرض دارید، افزایش پیدا نخواهد کرد.
عملکرد گوشی جدید سامسونگ هنگام شب نیز قابل قبول و خوب است، اما خروجی نهایی را حتی نمیتوان چیزی نزدیک به گوشی گلکسی A73 در نظر گرفت. در بررسی M53 5G به نظر میرسید این تلفن هوشمند نمیتواند در محیطهای کمنور، نویز را به خوبی تحت کنترل داشته باشد. خوشبختانه گوشی Galaxy M53 از حالت عکاسی در شب یا Night Mode نیز پشتیبانی میکند و از نظر فنی، با فعال شدن این حالت باید مشکلات برطرف شوند؛ اما علیرغم افزایش نور و شدت روشنایی تصاویر، نویز هم تا حد قابل توجهی افزایش پیدا میکرد و فعال شدن این ویژگی در برخی موارد میتوانست اثری معکوس روی نتیجه نهایی داشته باشد.
در مجموع، نقد و بررسی سامسونگ M53 به ما نشان داد که عملکرد دوربین این گوشی موبایل تفاوتی با سامسونگ M52 ندارد و مگاپیکسلهایی که به دوربین پشتی اضافه شده، فقط روی کاغذ یک پیشرفت حساب میشود. دوربین 8 مگاپیکسلی فوق عریض و 2 مگاپیکسلی ماکرو نیز عملکردی مشابه با دوربین گوشی های میان رده دیگر مانند گلکسی M33 دارند و اگر میخواهید بیشتر با عملکرد این دوربینها آشنا شوید، توصیه میکنیم بررسی M33 5G ما را که پیشتر منتشر شده بود، مطالعه کنید. این مسئله در مورد دوربین سلفی 32 مگاپیکسلی موبایل جدید سامسونگ نیز صدق میکند.
گوشی سامسونگ M53 یک دوربین 2 مگاپیکسلی سنجش عمق هم در بخش پشتی دارد که افکت بوکه را به عکسها اضافه میکند؛ اما به عقیده من، عملکرد این دوربین هم آنگونه که انتظارش را دارید نیست. در بررسی M53 5G به خوبی مشهود بود که شناسایی لبهها و مرز میان سوژههای مختلف در برخی موارد بهدرستی انجام نمیشد، به خصوص وقتی میخواستیم تصویری از یک سگ را ثبت کنیم. تصاویر بوکه، کیفیت مناسبی روی نمایشگر گوشی دارند، اما وقتی آنها را داخل کامپیوتر یا تلویزیون ببینید، مشکلات و ایرادهایی که در تصاویر وجود دارد، نمود بیشتری پیدا میکنند:
نمونه تصاویر دوربین سامسونگ M53 5G
گالری عکسی که در پایین ضمیمه شده، مجموعهای از تصاویری که با دوربین پشتی، فوق عریض و سلفی در شرایط مختلف ثبت شده است را شامل میشود:
بررسی M53 5G : سرعت و پردازنده
تراشه جدید و قدرتمند دایمنسیتی 900 مدیاتک با پردازنده هشت هستهای متشکل از دو هسته 2.4 گیگاهرتزی Cortex-A78 و شش هسته 2.0 گیگاهرتزی Cortex-A55 در کنار پردازشگر گرافیکی Mali-G68 MC4، مسئولیت مدیریت اطلاعات را در گوشی جدید سامسونگ بر عهده دارد.
اگرچه این تراشه قدرت بالایی در پردازش دستورات مختلف دارد، اما باید بگوییم که از نظر فنی، ضعیفتر از چیپست اسنپدراگون 778G است که سال گذشته در گلکسی ام 52 استفاده شده بود. هرچند، احتمالا این مسئله برای عموم کاربران چندان مهم نباشد چرا که در بررسی M53 5G نیز کاملا مشهود بود که استفاده از این تراشه ضعیفتر، تاثیر خاصی روی عملکرد گوشی و انجام کارهای روزمره مثل باز کردن اپلیکیشن هایی مانند فیسبوک و اینستاگرام ندارد.
در تستهایی که روی دستگاه انجام شد، احساس کردیم که دوربین، در شرایطی که بخواهید اپلیکیشن را خیلی زود باز کرده و مشغول عکاسی شوید، کمی لگ دارد. این چیزیست که سامسونگ از طریق آپدیت نرمافزاری هم قادر به رفع آن هست، اما چنین رویکردی را سامسونگ طی سالهای گذشته برای کمتر موبایلی در پیش گرفته است؛ با این تفاسیر چندان نمیتوانیم امیدوار باشیم که کرهایها بخواهند این مشکل را در گوشی Galaxy M53 برطرف کنند. گفتنیست این مسئله در Galaxy M52 نیز وجود داشت و اپلیکیشن دوربین این تلفن هوشمند نیز با کمی تاخیر و لگ اجرا میشد.
در بررسی M53 5G سامسونگ و تستی که ما روی این گوشی داشتیم، دستگاه عملکردی عالی در اجرای بازیها و نرم افزارها داشت و همهچیز خیلی سریع انجام میشد؛ ولی عملکرد این تلفن هوشمند را میتوان در زمینه گیم و اجرای بازیهای سنگینی مانند Call of Duty: Mobile، یک پسرفت در مقایسه با Galaxy M52 معرفی کرد! البته این مسئله به معنی عدم توانایی دستگاه در اجرای بازیها نیست، ولی به خاطر تراشه ضعیفتر، اگر بخواهید تجربهای بسیار روان از بازیها را داشته باشید، برخی تنظیمات گرافیکی را باید کاهش دهید که این مسئله، کمی آزاردهنده است. به صورت کلی، گلکسی M53 5G قادر است اغلب بازیها را با سرعتی بسیار بالا اجرا کند و تمام نیازهای شما از یک گوشی گیمینگ را برطرف خواهد کرد.
سیستم عامل و امکانات گلکسی ام 53
خوشبختانه، گوشی جدید سامسونگ به صورت پیشفرض از اندروید 12 در کنار رابط کاربری One UI 4.1 استفاده کرده و اغلب امکاناتی که در گوشی های میان رده سامسونگ وجود دارد را در اختیارتان قرار میدهد. متاسفانه، خبری از NFC در این گوشی نیست و این یعنی خریداران، شانس استفاده از Samsung Pay را نخواهند داشت؛ مسئلهای که البته برای ما کاربران ایرانی چندان مهم نیست.
خبر خوشحالکننده دیگر این است که گوشی Galaxy M53 5G، دو ورژن بعد از سیستم عامل اندروید (تا اندروید 14) را دریافت خواهد کرد. هرچند، این میزان پشتیبانی در مقایسه با گوشی های سری گلکسی A کمتر است.
باتری سامسونگ گلکسی M53
در آخرین بخش از بررسی M53 5G سامسونگ بهتر است کمی هم در مورد باتری و شارژدهی این گوشی صحبت کنیم.
هرچند، همانطور که احتمالا حدس زده باشید، در این بخش نباید منتظر هیچ اتفاق غافلگیرکنندهای باشیم چرا که باتری 5000 میلیآمپر ساعتی مورد استفاده در این تلفن هوشمند، همانند دیگر محصولات موجود در بازار میتواند با 8 تا 9 ساعت روشن ماندن صفحه و استفاده سنگین در طول روز، برای یک روز کامل دوام بیاورد. هرچند، اگر بخواهید کمی بازی و وبگردی با استفاده از اینترنت سیمکارت را هم چاشنی آن کنید، احتمالا این زمان کمی کاهش پیدا خواهد کرد.
به لطف پشتیبانی از فناور شارژ سریع 25 وات، موبایل جدید سامسونگ خیلی سریع شارژ میشود: میزان شارژ باتری ظرف 30 دقیقه به 50 درصد میرسد و فقط 60 دقیقه طول میکشد تا ظرفیت از 0 به 85 درصد برسد. شارژ کامل دستگاه نیز چیزی حدود 90 دقیقه در مجموع طول میشکد. گفتنیست داخل جعبه گوشی سامسونگ، خبری از شارژر 25 وات نیست و لازم است کاربران آن را به صورت جداگانه تهیه کنند.
بررسی M53 5G : سخن پایانی
همانطور که در ابتدای مقاله نقد و بررسی M53 5G سامسونگ نیز گفتیم، تفاوت چندانی میان این گوشی و نسل قبلی آن نیست. با این تفاسیر، یک سوال مهم مطرح میشود: اصلا چرا باید گوشی گلکسی ام 53 را خریداری کنیم و این موبایل چه ویژگی خاصی دارد؟ اگر مشکلی با این مسئله ندارید که Galaxy M52 صرفا تا اندروید 13 بهروزرسانی خواهد شد و نمیتواند اندروید 14 را دریافت کند، واقعا دلیل دیگری برای خرید گلکسی M53 وجود ندارد!
نباید این مسئله را فراموش کرد که این تلفن هوشمند جدید با پردازندهای ضعیفتر در مقایسه با نسل قبلی به فروش میرسد و حتی دوربین 108 مگاپیکسلی آن هم از نظر فنی تفاوت خاصی با دوربین 64 مگاپیکسلی موجود در گلکسی ام 52 ندارد. متاسفانه، در این گوشی خبری از NFC و پشتیبانی از وای فای 6 هم نیست.
به نظر میرسد سامسونگ صرفا تلاش کرده به خاطر ادامه دادن روند معرفی دائمی موبایل های جدید، گلکسی ام 53 را به بازار عرضه کند و با تغییر برخی موارد، کاربران را برای خرید ترغیب کند. به هر صورت، وقتی موبایلی مانند گلکسی M52 در بازار هست، به سختی میتوانیم شما را به خرید گلکسی M53 تشویق کنیم.
در آن سو، بررسی A53 5G نشان میدهد برادر بزرگتر گلکسی ام 53 هم از نظر فنی امکانات گستردهای داشته و میتواند زیر سایه آن، فروش پایینتری را تجربه کند.
Sammobile
خیلی ممنون از این بررسی کامل وجامع… امیدواریم هرچه زودتر قیمتش متعادل بشه تو کشور تابخریمش