سرورهای آلومگ برای تجربه بهتر شما در حال انتقال هستند؛ ضمن عرض پوزش بابت از دسترس خارج شدن سایت، در صورت مشاهده مشکل، خوشحال می‌شویم مسئله را با ما در میان بگذارید.

بررسی و مقایسهفناوریگوشی موبایل

بررسی تخصصی گوشی Poco F4 GT : به موبایل گیمینگ جدید شیائومی سلام کنید!

در نقد و بررسی Poco F4 GT شیائومی سراغ گوشی جدیدترین گوشی از سری پوکو رفته‌ایم و قصد داریم نگاهی تخصصی به طراحی، مشخصات فنی، امکانات، عملکرد و دوربین گوشی شیائومی پوکو اف 4 جی تی داشته باشیم.

طی دو سال آخر، شیائومی با عرضه موفق محصولات سری POCO در بازار جهانی، توجه بسیاری از افراد را به خود جلب کرده است. بعد از عرضه گوشی پرفروش پوکو X3 پرو، چندی پیش در بررسی Poco X4 Pro 5G نگاهی نزدیک به یکی دیگر از بهترین موبایل های شیائومی داشتیم؛ حالا نیز عضوی جدید از این خانواده با امکانات خاص، قدرت بالا و طراحی منحصربه‌فرد از راه رسیده است.

آموزش فلوت کلیددار

گوشی پوکو F4 GT از آن دست محصولاتی است که شیائومی امید زیادی به فروش بالای آن دارد چرا که قابلیت‌های بسیار خاصی مثل شارژ فوق سریع، جدیدترین و البته قوی‌ترین چیپست از سری اسنپدراگون، اسپیکرهای پیشرفته با چهار درایو و … تنها بخشی از امکانات این محصول جدید هستند. پوکو F4 GT مستقیما به جنگ موبایلی مانند گلکسی S21 FE رفته است و با قیمت رقابتی خود حتی می‌تواند برای محصولات سری Galaxy S22 سامسونگ هم شاخ و شانه بکشد! (بررسی سامسونگ S21 FE را از این صفحه بخوانید.)

همین ابتدای بررسی Poco F4 GT بگوییم که ما با یک موبایل جدید روبه‌رو نیستیم و پیش‌تر این تلفن هوشمند با نام Redmi K50 Gaming در بازار چین عرضه شده بود. هرچند، شیائومی با حذف عبارت “Gaming” از نام این محصول، تلاش کرده به کاربران سراسر جهان نشان دهند این تلفن هوشمند صرفا یک موبایل گیمینگ نیست و امکاناتی بسیار گسترده را در اختیار کاربران قرار می‌دهد. البته، همچنان امکانات گیمینگ را روی این محصول می‌توان مشاهده کرد. این مورد را هم اضافه کنیم که ردمی K50 گیمینگ پیش‌تر به عنوان یکی از بهترین گوشی های 2022 معرفی شده بود.

بررسی poco f4 gt

شاید مهم‌ترین شخصه گوشی پوکو F4 GT در کنار طراحی جذابش، بهره‌گیری از چیپست Snapdragon 8 Gen 1 باشد؛ تراشه‌ای جدید که با فناوری ساخت 4 نانومتری تولید شده و پیش‌تر در گوشی های سری Galaxy S22 سامسونگ هم به کار گرفته شده بود. Snapdragon 8 Gen 1 همچنین قوی‌ترین چیپست فعلی در میان تمام گوشی های هوشمند اندرویدی است. به این موارد باید سیستم شارژ سریع 120 وات را هم اضافه کرد تا کاربران ظرف فقط 17 دقیقه بتوانند موبایل خود را شارژ کنند.

پیش از شروع نقد و بررسی Poco F4 GT، بهتر است ابتدا نگاهی دقیق به جدول مشخصات فنی این تلفن هوشمند داشته باشیم:

ابعاد و وزن 8.5×76.7×162.5 میلی‌متر / 210 گرم
صفحه‌نمایش 6.67 اینچی AMOLED با وضوح 1080×2400 و تراکم پیکسل 395 با پوشش Gorilla Glass Victus، نرخ تازه‌سازی 120 هرتز، پشتیبانی از +HDR10، پشتیبانی از 1 میلیارد رنگ
چیپست تراشه Snapdragon 8 Gen 1 با فناوری ساخت 4 نانومتری شامل پردازنده هشت هسته‌ای (یک هسته 3.0 گیگاهرتزی Cortex-X2 + سه هسته 2.5 گیگاهرتزی Cortex-A710 + چهار هسته 1.8 گیگاهرتزی Cortex-A510) / پردازشگر گرافیکی Adreno 730
حافظه رم 8 گیگابایت / 12 گیگابایت
حافظه داخلی 128 گیگابایت / 256 گیگابایت
باتری 4700 میلی‌آمپر ساعت / شارژ سریع 120 وات با درگاه USB Type-C، پشتیبانی از Power Delivery
سیستم‌عامل اندروید 12 + رابط کاربری MIUI 13
دوربین پشتی سنسور اصلی 64 مگاپیکسلی با فوکوس خودکار تشخیص (PDAF) + سنسور 8 مگاپیکسلی با لنز فوق عریض + سنسور 2 مگاپیکسلی با لنز ماکرو / فیلم‌برداری 4K، پشتیبانی از فیلمبرداری فوق صحنه آهسته (Super Slow-mo)، حالت‌های عکاسی پیشرفته
دوربین سلفی سنسور 20 مگاپیکسلی
امکانات جانبی بلوتوث نسخه 5.2، اسکنر اثر انگشت کناری، اسپیکرهای استریو با 4 درایور (4 اسپیکر) تنظیم‌شده توسط JBL، کلیدهای فیزیکی آهنربایی مخصوص بازی، NFC، پشتیبانی از شبکه 5G
رنگ‌بندی مشکی (Stealth Black)، نقره‌ای (Knight Silver)، زرد (Cyber Yellow)

همان‌طور که می‌بینید، گوشی گیمینگ جدید شیائومی، روی کاغذ حرف‌های زیاد برای گفتن دارد؛ اما آیا این موبایل در عمل نیز همین عملکرد را خواهد داشت؟

محتویات و جعبه گشایی پوکو F4 GT

جعبه گوشی پوکو F4 جی تی، از نوع کاغذی و به دو رنگ مشکی و طلایی است؛ چیزی که همیشه در محصولات سری Poco دیده‌ایم. هرچند، بخش مشکی خیلی پررنگ نیست و روی آن نیز بافتی فیبر کربنی را می‌توان مشاهده کرد. با این تفاسیر، حتی با نبود عبارت «گیمینگ» در نام این محصول، همچنان حس یک موبایل مخصوص بازی به خوبی القا می‌شود.

بررسی poco f4 gt - جعبه گشایی

داخل جعبه اصلی می‌توان آداپتور فست شارژ 120 وات موسوم به HyperCharge را به همراه یک کابل L شکل که داخل محفظه‌ای آلومینیومی قرار گرفته است را مشاهده کرد. ترکیب این کابل و شارژ واقعا در نگاه اول جالب است و حس خوبی را به کاربر منتقل می‌کند. این کابل همچنین بر خلاف بسیاری از نمونه‌های مشابه، 1.5 متر طول دارد و کیفیت ساخت آن نیز بسیار بالاست.

بررسی poco f4 gt

مورد دیگری که پیش از شروع بررسی Poco F4 GT توجه ما را به خود جلب کرد، وجود دانگلی مخصوص برای تبدیل USB-C به جک 3.5 میلی‌متری صدا بود؛ یکی از لوازمی که در حالت عادی، در جعبه بسیاری از تلفن های هوشمند نمی‌توان پیدا کرد. یک قاب ژله‌ای شفاف هم داخل جعبه گوشی گیمینگ شیائومی قرار گرفته است که البته شاید مثل قاب سیلیکونی یا قاب ضد ضربه مقاوم نباشد، اما وجودش بهتر از نبود آن است.

بررسی تخصصی شیائومی Poco F4 GT : طراحی

بهتر است بررسی Poco F4 GT را با صحبت در مورد طراحی آغاز کنیم؛ جایی که سازندگان علی‌رغم حذف نام «گیمینگ» از اسم این محصول، ظاهری متفاوت را برای آن در نظر گرفته‌اند. کیفیت ساخت دستگاه در حالت کلی بسیار بالاست و فریم آلومینیومی گوشی، شیشه‌های پشتی و جلویی را خیلی خوب در کنار یکدیگر نگه داشته است.

طراحی گوشی پوکو f4 gt

به جای نمایشگرهای منحنی، مهندسان Poco از صفحه نمایش تخت در بخش جلویی بهره برده‌اند و پوشش گوریلا گلس Victus هم مسئولیت محافظت از صفحه در برابر خط و خش را بر عهده دارد. پوکو از طرفداران دکمه‌های فیزیکی بزرگ بر روی موبایل است و همین موضوع نیز باعث شده تا مهندسان تمایلی به استفاده از نمایشگرهای منحنی نداشته باشند چرا که فضای روی فریم کاهش پیدا می‌کند. در عوض، حالا دکمه‌های کنترلی مکانیکی می‌توانند تجربه بسیار خوبی از کار کردن با گوشی را برای گیمرها را رقم بزنند.

صفحه poco f4 gt

روی این دکمه‌های مکانیکی که به آسانی می‌توان آنها را آزاد کرد، نقطه‌هایی قرمز رنگ قرار گرفته تا از لحاظ بصری، ظاهری متفاوت داشته باشند. به علاوه، طراحی این دکمه‌ها به اندازه‌ای خوب هست که وقتی آنها را جمع می‌کنید، روی فریم ناپدید شده و ظاهری یک‌دست داشته باشند.

کلیدهای poco f4 gt

با وجود گیره‌های مکانیکی و کلیدهای اصلی در بخش راستی، این قسمت از فریم گوشی نسبتا فضایی شغول دارد و شیائومی تمام استفاده را از فضای موجود کرده است. دکمه پاور را که اسکنر اثر انگشت نیز روی آن تعبیه شده، در همین بخش می‌توان پیدا کرد. محل قرارگیری این دکمه کمی از بخش مرکزی بالاتر است و همین موضوع باعث شده تا خیلی آسان و سریع بتوان از اسکنر برای باز کردن قفل گوشی استفاده کرد.

دکمه های poco f4 gt

هرچند،  در بررسی شیائومی F4 GT متوجه شدیم که این طراحی یک ایراد کوچک هم دارد؛ بعضی مواقع ممکن است اسکنر را اشتباها لمس کنید چرا که دقیقا زیر انگشت شست قرار می‌گیرد و همین عدم قرارگیری دقیق انگشت بر روی اسکنر، باعث ویبره زدن گوشی می‌شود که این مسئله، نشان‌دهنده اقدام ناموفق برای باز کردن قفل گوشی است. خوشبختانه، این امکان برای شما وجود دارد که از بخش تنظیمات، حالتی را انتخاب کنید که لازم باشد برای باز کردن قفل گوشی، دکمه پاور را فشار داد.

بخش کناری گوشی شیائومی poco f4 gt

به ویبره اشاره کردیم، بد نیست همینجا بگوییم که در بررسی Poco F4 GT، عملکرد موتور ویبره این تلفن هوشمند توجه ما را به خود جلب کرد. به نظر می‌رسد سازندگان از یک موتور بزرگ تک‌محوه استفاده کرده‌اند که می‌تواند لرزش بسیار خوبی را ایجاد کند.

کلیدهای کنترلی صدا در بخش چپی دستگاه جای گرفته‌اند و کنار آنها می‌توان حفره مربوط به یکی از میکروفون‌ها را نیز مشاهده کرد. شاید محل قرارگیری این میکروفون کمی برای کاربران عجیب باشد؛ ظاهرا مهندسان POCO از آن جهت این بخش را انتخاب کرده‌اند که هنگام استفاده از گوشی در حالت landscape، ممکن است میکروفون‌های اصلی زیر دستان شما قرار گرفته و عملکرد آنها مختل شود. در این بخش همچنین می‌توان شکاف سیم‌کارت را هم مشاهده کرد. گوشی پوکو F4 GT از دو سیم‌کارت به صورت هم‌زمان پشتیبانی می‌کند، اما خبری از اسلات مربوط به کارت حافظه در آن نیست. لایه‌ای قرمز رنگ برای بخش بالایی خشاب سیم‌کارت در نظر گرفته شده که مانع از نفوذ گردوغبار به گوشی می‌شود، اما خبری از استانداردهای IP برای مقاوم کردن دستگاه در برابر آب و رطوبت نیست.

طراحی صفحه شیائومی poco f4 gt

ترکیب یک اسپیکر و میکروفون را در دو بخش بالایی و پایینی دستگاه می‌توان مشاهده کرد که جلوتر در مورد عملکرد آنها صحبت می‌کنیم. بخش بالایی همچنین میزبان فرستنده IR یا اینفرارد است و در بخش پایینی هم می‌توان پورت USB-C را پیدا کرد. خوشبختانه یا متاسفانه، خبری از جک 3.5 میلی‌متری صدا در این تلفن هوشمند نیست و برای گوش کردن به موسیقی باید از هندزفری بلوتوثی استفاده کنید. اگر تمایلی به این کار ندارید هم تبدیل USB-C به جک صدا موجود در جعبه اصلی گوشی، به کمک‌تان خواهد آمد.

در مورد طراحی، قاب پشتی شیشه‌ای این تلفن هوشمند با خطی جذاب، به دو بخش تقسیم شده و دو پیکان با جهتی رو به مرکز، ظاهری ویژه و خاص را به آن بخشیده‌اند. مشابه همین طراحی را روی ماژول دوربین هم می‌توان دید؛ در اینجا عبارت‌های Freezing و Speediest را هم می‌توان مشاهده کرد، کلماتی که به نوعی نشان‌دهنده سرعت بالای این تلفن هوشمند در عین خنک ماندن دستگاه با پردازش‌های سنگین هستند.

طراحی گوشی پوکو f4 gt

روی خطوطی پیکان‌های بخش دوربین، از نوارهای LED با نور RGB استفاده شده است که می‌تواند شما را از وجود مواردی مانند اعلان‌ها، تغییرات وضعیت باتری یا شارژ و همچنین تماس‌های تلفنی مطلع کند. بیرون از بخش دوربین، فلاش LED دوگانه را داریم که باز هم به خاطر جذاب‌تر کردن ظاهر دستگاه، شکلی مانند صاعقه دارد.

دوربین گوشی پوکو f4 gt

گوشی پوکو F4 GT وزنی در حدود 210 گرم و ابعادی برابر با 8.5×76.7×162.5 میلی‌متر دارد. در نتیجه، می‌توان گفت ما با دستگاهی نسبتا بزرگ و البته سنگین روبه‌رو هستیم. هرچند، برای افرادی که می‌خواهند این تلفن هوشمند را برای انجام بازی‌های مختلف خریداری کنند، احتمالا مشکلی نخواهد بود. در ادامه بررسی Poco F4 GT، دقیق‌تر در این مورد صحبت می‌کنیم.

طراحی گوشی xiaomi poco f4 gt

بررسی Poco F4 GT : نمایشگر

وارد بخش جذاب نقد و بررسی تخصص پوکو F4 GT شیائومی می‌شویم؛ جایی که علی‌رغم استفاده از نمایشگری باکیفیت، خبری از رزولوشن بالاتر مانند QHD یا نرخ تازه‌سازی بیشتر نیست. نمایشگر 6.67 اینچی OLED در این تلفن هوشمند، وضوحی برابر با 1080×2400 پیکسل، نسبت 20:9 و تراکم 395 پیکسل در هر اینچ دارد و نرخ تازه‌سازی در آن به 120 هرتز و نرخ نمونه‌برداری لمسی یا (touch sampling rate) به 480 هرتز می‌رسد. نمایشگر گوشی گیمینگ شیائومی از فناوری +HDR10 هم پشتیبانی می‌کند تا چنین مشخصاتی در این بازه قیمتی واقعا ایده‌آل باشد.

صفحه نمایش گوشی poco f4 gt

در بررسی Poco F4 GT متوجه شدیم که شدت روشنایی صفحه در این گوشی نیز در سطحی بسیار مطلوب است. در تست‌هایی که روی این دستگاه انجام شد، هنگام قرارگیری دستگاه در زیر نور مستقیم خورشید، شدت روشنایی به صورت خودکار به 761 نیت می‌رسید؛ همین عدد وقتی که بخواهیم شدت روشنایی را به صورت دستی تغییر دهیم، 468 نیت است. هر دو این آمارها در این بازه قیمتی واقعا خوب هستند و در دسته «نمایشگرهای باکیفیت» قرار می‌گیرند.

ما حدس می‌زنیم اگر اپلیکیشن‌های HDR را روی این تلفن هوشمند اجرا می‌کردیم، شدت روشنایی می‌توانست کمی فراتر هم برود. خوشبختانه، امکان تست نرم‌افزارهای مختلفی مانند یوتیوب، نت فلیکس و آمازون پرایم ویدیو برای ما وجود داشت.

ترکیب رنگ صفحه پوکو f4 gt

در اینجا، بازتولید رنگ‌ها به شکلی بسیار خوب انجام می‌شود و سه حالت رنگی مختلف اورجینال، اشباع‌شده (Saturated) و زنده (Vivid) در دسترس کاربران است. علاوه بر این، به واسطه اسلایدر رنگی که در این بخش در دسترس شماست، می‌توانید گرما و شدت رنگ را بر اساس یکی از سه حالت پیش‌فرض (Default)، گرم (Warm) و سرد (Cool) تغییر دهید. در اینجا همچنین یک تنظیمات پیشرفته‌تر در زیرمنوی اصلی وجود دارد که امکانات بیشتری را برای تغییر مشخصه‌های دیگر در اختیار شما قرار می‌دهد. کار کردن با بخش مربوط به تنظیمات رنگ صفحه در این گوشی واقعا جذاب بوده و شیائومی حسابی دست کاربران را باز گذاشته است.

در ادامه نقد و بررسی Poco F4 GT، با عبور از بخش رنگی به نرخ تازه‌سازی می‌رسیم. در اینجا کاربران می‌توانند یکی از دو حالت پیش‌فرض یا Default با نرخ 60 هرتز و همچنین سفارشی یا Custom را با نرخ 120 هرتز انتخاب کنند. شاید بهتر باشد بگوییم حالت اول، به نوعی یک حالت «خودکار» است؛ به این معنی که از آن استفاده می‌کنید، نرخ تازه‌سازی همچنان به 120 هرتز می‌رسد و ظرف چند ثانیه که هیچ‌کدام از بخش‌های صفحه را لمس نکنید، نرخ تازه‌سازی به 60 هرتز کاهش پیدا خواهد کرد. این رویکرد در بسیاری از اپلیکیشن‌ها دیده می‌شود؛ به جز برنامه‌های پخش ویدیو یا نرم افزارهای دیگری مثل گوگل مپس و دوربین که نرخ تازه‌سازی در آنها روی 60 هرتز قفل خواهد شد. بازی‌هایی که از نرخ 120 هرتز پشتیبانی کنند نیز احتمالا همین وضعیت را خواهند داشت.

نرخ تازه سازی صفحه poco f4 gt

مشخصات فنی Poco F4 GT

حالا که با طراحی گوشی گیمینگ پوکو اف 4 جی تی آشنا شدیم، بهتر است در نقد و بررسی Poco F4 GT وارد جزئیات مربوط به زیر قاب این تلفن هوشمند شویم.

تست باتری پوکو F4 GT

موبایل گیمینگ شیائومی از یک باتری 4700 میلی‌آمپر ساعتی قدرت می‌گیرد. این باتری طراحی خاص خود را داشته و به دو سلول متفاوت تقسیم می‌شود که مدار شارژ در هرکدام از آنها کاملا متفاوت است. در حقیقت، تغییر در ساختار باتری باعث شده تا مهندسان شیائومی بتوانند با کاهش بخشی از ظرفیت اصلی، سرعت شارژ را تا حد زیادی بالا ببرند.

در تست‌هایی که روی باتری این گوشی انجام شد، شیائومی پوکو F4 GT توانست مجموع امتیاز 81 ساعت را در تست‌های GSMArena دریافت کند. این میزان البته شاید از بسیاری از محصولات مشابه یا هم‌رده، کمتر باشد؛ اما مهندسان شیائومی در مجموع عملکرد خوبی را داشته‌اند.

سرعت شارژ Poco F4 GT

شاید گوشی گیمینگ شیائومی، بهترین عملکرد را از نظر میزان شارژدهی نداشته باشد، اما در بررسی Poco F4 GT می‌توانیم آن را به عنوان یکی از دستگاه‌هایی که بالاترین سرعت شارژ را دارد، معرفی کنیم. طبق گفته شیائومی، دستگاه پیش رو از شارژ سریع 120 وات پشتیبانی کرده و ظرف فقط 17 دقیقه می‌تواند به صورت کامل شارژ شود؛ این رقم مربوط به حالتی است که دستگاه خاموش بوده و شارژ آن نیز از 2 درصد شروع می‌شود.

سرعت شارژ پوکو f4 gt

در تست‌هایی که ما روی سرعت شارژ این محصول انجام دادیم نیز به نتیجه‌ای مشابه دست یافتیم. البته، به این نکته هم اشاره کنیم که لازم است از بخش تنظیمات باتری، حالت Boost را فعال کرده باشید؛ در غیر این صورت، زمان شارژ به حدودا 20 دقیقه خواهد رسید. مورد دیگری که ما متوجه آن شدیم، تفاوت بین «باتری 100 درصد» و حالت «شارژ کامل» یا Full Charge است و برا رسیدن به این نقطه، به 5 دقیقه زمان نیاز خواهیم داشت؛ همین زمان در صورتی که حالت Boost فعال نباشد به 8 دقیقه می‌رسد.

مورد دیگری که در نقد و بررسی Poco F4 GT باید به آن اشاره کنیم، حالت شروع شارژ است. اگر گوشی شما 1 درصد شارژ داشته باشد و آن را خاموش کنید، ظرف 17 دقیقه به شارژ 100 خواهید رسید. این در حالی‌ست که اگر گوشی شما به پایان رسیده و دستگاه خاموش شود، تقریبا 2 دقیقه طول می‌کشد تا شارژ گوشی به 2 تا 3 درصد رسیده و زمان 17 دقیقه، در ادامه آن آغاز خواهد شد.

تست اسپیکر پوکو اف ۴ جی تی

از آنجایی که ما با یک موبایل حرفه‌ای و گیمینگ روبه‌رو هستیم، سازندگان از اسپیکرهای استریوی بسیار قدرتمندی استفاده کرده‌اند که بر خلاف محصولات مشابه موجود در بازار، در واقع متشکل از 4 اسپیکر است؛ یک ووفر و یک توییتر در هر طرف گوشی. اسپیکرها به نحوی در دو بخش انتهایی گوشی قرار گرفته‌اند که وقتی آن را در دست می‌گیرید، زیر دستان شما قرار نخواهد گرفت. گفتنی‌ست اسپیکر بالایی زیر حفره مربوط به earpiece در بخش بالایی قرار گرفته است.

در تست‌هایی که روی اسپیکر این تلفن هوشمند انجام شد، خوشبختانه گوشی گیمینگ Poco F4 جی تی عملکرد بسیار خوبی داشت، اما نمی‌توان آن را یکی از بهترین‌های بازار معرفی کرد.

نقد و بررسی Poco F4 GT : عملکرد و سرعت پردازنده

یکی از مهم‌ترین مشخصه‌های گوشی گیمینگ پوکو F4 GT شیائومی، بهره‌گیری از قوی‌ترین چیپست ساخته‌شده توسط کوالکام یعنی Snapdragon 8 Gen 1 است.

دستگاه در دو نسخه مختلف با 8 گیگابایت رم و 128 گیگابایت حافظه داخلی و 12 گیگابایت رم و 256 گیگابایت حافظه داخلی به فروش می‌رسد. به علاوه، رم‌های مورد استفاده در این گوشی از نوع LPDDR5 و حافظه نیز از نوع UFS 3.1 است؛ در نتیجه، روی کاغذ، سرعت در بالاترین سطح قرار می‌گیرد.

سرعت گوشی poco f4 gt

مهندسان شیائومی روی سیستم خنک‌کنندگی گوشی گیمینگ پوکو اف 4 جی تی خیلی مانور داده‌اند و به نظر می‌رسد از عملکرد خود هم رضایت کامل دارند. بنا بر گرفته سازندگان، مهندسان دو فضای جداگانه را برای مدیریت گرمای داخلی در نظر گرفته‌اند که مساحت کل آن به 4860 میلی‌متر مربع می‌رسد؛ یکی برای مادربورد اصلی و دیگری برای باتری. محفظه مخصوص مدیریت گرمای مادربورد، بسیار بزرگ است؛ 38 درصد بزرگتر از بزرگتر محفظه مورد استفاده برای گوشی شیائومی 12 پرو!

سیستم خنک کننده سرعت گوشی poco f4 gt

هرچند، این آمار و ارقام به معنی ایجاد یک معجزه برای گوشی گیمینگ شیائومی نیستند و در تست گرما، همچنان عملکردی مشابه با پرچمداران سایر شرکت‌ها دارند.

در مورد عملکرد و سرعت، در بررسی Poco F4 GT نتوانستیم از اپلیکیشن‌های 3DMark و GFXBench استفاده کنیم و به همین جهت، آمار و ارقامی که ارائه خواهیم کرد، کمی محدودتر هستند.

امتیازهایی که گوشی گیمینگ شیائومی پوکو F4 GT در تست‌های GeekBench و Antutu کسب کرد، واقعا خوب هستند؛ شاید بهتر باشد خودتان عملکرد این تلفن هوشمند را در کنار دیگر پرچمداران بازار ببینید:

سیستم عامل و امکانات پوکو F4 جی تی

گوشی پوکو F4 GT یکی از نخستین محصولات از سری Poco است که با اندروید 12 و رابط کاربری MIUI 13 در اختیار کاربران قرار می‌گیرد. از آنجایی که محصولات قبلی این شرکت نیز با رابط کاربری MIUI 13 ارائه شده بودند، در اینجا نباید منتظر امکانات چندان زیاد یا خاصی باشیم چرا که همه‌چیز به صورت سفارشی طراحی شده است؛ مثلا مواردی مانند ویجت‌های بازطراحی‌شده یا داشبورد مربوط به حریم خصوصی که از ویژگی‌های اندروید 12 محسوب می‌شوند، در رابط کاربری MIUI 13 وجود ندارند.

سیستم عامل poco f4 gt

مسئله دیگری که بهتر است در بررسی Poco F4 GT به آن اشاره کنیم، وجود قابلیت‌های مخصوصی است که در هیچ‌یک از گوشی های شیائومی دیده نمی‌شود.

Pop-up truggers یکی از همین موارد است و به شما اجازه می‌دهد از طریق بخش تنظیمات، افکت‌های صوتی مختلف (یکی از چهار گزینه موجود) را برای کلیدهای فیزیکی روی گوشی، انتخاب و فعال کنید. این ویژگی البته از نظر ما کمی بچگانه است و حین بازی نمی‌تواند افراد بزرگسال را خیلی غافلگیر کند.

قابلیت دیگری که در بررسی پوکو F4 GT شیائومی به آن برخوردیم، امکان انتخاب انیمیشن برای کلیدهای روی گوشی با در نظر گرفتن شش رنگ مختلف است. قابلیت دیگری که البته می‌تواند کارآمد باشد، امکان انتخاب میانبرهای مختلفی برای این کلیدها مثل دوربین، چراغ قوه و … است. خوشبختانه، دست کاربران در این مورد باز است و می‌توانند حالت‌های مختلفی مانند دو بار ضربه یا انتخاب و نگه داشتن طولانی را برای اجرای این اپلیکیشن ها و میانبرها انتخاب کنند. البته نباید فراموش کنیم که این کلیدها باید در حالت «فعال» یا «باز» باشند تا بتوان کلید آنها را نگه داشت یا دو بار فشار داد؛ با این تفاسیر، شاید چنین میانبری برای برخی از افراد چندان جالب نباشد.

مسئله دیگری که بالاتر نیز به آن اشاره کردیم و می‌تواند گوشی گیمینگ شیائومی Poco F4 GT را از محصولات مشابه، متمایز کند، چراغ‌های LED با پشتیبانی از نور RGB بر روی ماژول دوربین است. وقتی این لامپ درخشش ضعیف و ملایمی داشته باشد، نشان می‌دهد که نوتیفیکیشن یا تماسی جدید دارید. البته، امکان محدود کردن تعداد اپلیکیشن‌هایی که بتوانند روی عملکرد این چراغ اثرگذار باشند، وجود دارد. اگر منتظر هستید که بگوییم برای نوتیفیکیشن مربوط به هر اپلیکیشن می‌توان یک رنگ مخصوص را در نظر گرفت، احتمالا شما را ناامید خواهیم کرد چرا که در بررسی Poco F4 GT متوجه شدیم که فعلا چنین قابلیتی وجود ندارد و تمام تماس‌ها و نوتیفیکیشن‌ها با یک رنگ مشخص، نمایش داده می‌شوند.

سایر بخش‌های مربوط به رابط کاربری، همان حالت استاندارد MIUI است که در گوشی های Poco دیده می‌شود. مثلا قابلیت صفحه نمایش همیشه روشن یا AoD در این گوشی وجود دارد و کاربران می‌توانند آن را به شیوه‌های مختلفی مانند همیشه روشن، 10 ثانیه روشن با یک بار ضربه یا روشن فقط در یک بازه زمانی خاص، تنظیم کنند. خوشبختانه، تم‌های AoD بسیار مختلفی هم در دسترس کاربران است که از میان آنها می‌توان یکی از به صورت دلخواه انتخاب کرد.

مورد دیگری که در بررسی پوکو F4 GT باید به آن اشاره کنیم، این است که علی‌رغم وجود چراغ LED در بخش پشتی، سازندگان همچنان برای قسمت جلویی هم از نشانگری مخصوص برای نوتیفیکیشن‌ها استفاده کرده‌اند که ظاهر این تلفن هوشمند را جذاب‌تر از قبل می‌کند. زمانی که اعلانی جدید را دریافت می‌کنید، لبه‌های نمایشگر روشن می‌شود و ظاهری جذاب را به گوشی می‌بخشد، اما باز هم دست کاربران برای شخصی‌سازی این بخش، بسته است.

برای باز کرد قفل دستگاه می‌توانید از اسکینر اثر انگشتی که در بخش راستی و روی کلید پاور تعبیه شده است، استفاده کنید. در بررسی Poco F4 GT متوجه شدیم که راه‌اندازی این اسکنر، بسیار ساده بوده و سرعت و دقت آن در تشخیص الگوی انگشت نیز فوق‌العاده بالاست. کاربران می‌توانند حالت باز شدن صفحه را بین حالت «لمس» یا «فشار» تنظیم کنند تا در صورتی که اشتباها انگشت شما روی این کلید رفت (این کار باعث باز شدن قفل صفحه و بخش وارد کردن پین کد می‌شود)، اسکنر عملکردی متفاوت داشته باشد. همان‌طور که حدس می‌زنید، تشخیص چهره دوبعدی هم در خدمت شماست، اما ایمنی پایین‌تری نسبت به اسکنر اثر انگشت دارد.

خوشبختانه، دست ما برای شخصی‌سازی صفحه اصلی مثل همیشه باز بود و در بررسی Poco F4 GT می‌توانستیم میانبرها، فولدرها و ویجت‌ها را به آن اضافه کنیم. صفحه انتهایی در سمت چپ نیز Google Discover است و می‌تواند متناسب با جستجوهای قبلی شما، آخرین اخبار و مقاله‌ها را در اختیارتان قرار دهد. دراور یا کشوی اپلیکیشن‌ها (App Drawer) در اینجا مثل همیشه است و ظاهر متفاوت آن را نمی‌توان تغییر داد.

یکی دیگر از امکانات جالبی که رابط کاربری MIUI 13 دارد و در نقد و بررسی تخصصی پوکو F4 GT نیز باز هم توجه ما را به خود جلب کرد، سیستم خاص ابزارهای موجود در بخش اعلان‌ها بود که به شما این اجازه را می‌دهد با کشیدن انگشت خود از بخش چپی بالای صفحه به پایین، بخش مربوط به اعلان‌ها را باز کنید؛ در حالی که با کشیدن انگشت از بخش راستی بالای صفحه، بخش ابزارها یا Control Center باز می‌شود. با لمس و کشیدن انگشت صفحه به طرفین نیز این بخش قابل تغییر است. این طراحی ظاهری مشابه گوشی های آیفون دارد و اگر واقعا از طرفداران آن نیستید، می‌توانید حالت سنتی را از بخش تظنیمات فعال کنید.

بخش تسک سوئیچر مانند دیگر گوشی های شیائومی است و آخرین اپلیکیشن‌ها را در قالب دو ستون نمایش می‌دهد. در همینجا، با نگه داشتن انگشت خود روی هرکدام از این اپلیکیشن ها می‌توانید حالت split-screen یا تقسیم صفحه را انتخاب کنید و برای بستن آنها نیز کافی‌ست هرکدام از کارت‌ها را به سمت راست یا چپ بکشید.

پوسته‌ها و تم‌ها همیشه یکی از بخش‌های مهم و قابل توجه در رابط کاربری MIUI بوده‌اند و خوشبختانه در نسخه 13 آن نیز وجود دارند. کاربران به آسانی می‌توانند پوسته‌های جدید را از طریف استور مخصوص شیائومی دانلود کرده و حتی تصویر پس‌زمینه، زنگ گوشی، آیکون اپلیکیشن‌های سیستمی و استایل مربوط به قابلیت صفحه نمایش همیشه روشن را نیز تغییر دهند. در اینجا قابلیت Super Wallpaper نیز در دسترس شماست.

برای مدیریت فایل‌ها، تصاویر، ویدیوها و موسیقی نیز می‌توانید از اپلیکیشن‌های اختصاصی رابط کاربری MIUI استفاده کنید. به لطف پشتیبانی از اینفرارد و فرستنده IR نیز پوکو اف ۴ جی تی با اپلیکیشن کنترل وسایل مختلف یعنی Mi Remote در اختیارتان قرار می‌گیرد.

سازندگان به صورت پیش‌فرض، اپلیکیشن Security را هم به گوشی هوشمند خود اضافه کرده‌اند که می‌تواند دستگاه شما را برای پیدا کردن انواع بدافزارها و ویروس‌ها اسکن کرده و قابلیت‌های مختلفی مانند مدیریت لیست سیاه یا محدود کردن استفاده شما از اینترنت گوشی، مدیریت مصرف باتری برای برنامه‌های خاص و … را در اختیارتان قرار دهد.

مورد دیگری که در بررسی Poco F4 GT به آن رسیدیم، Memory Extension بود؛ قابلیتی که البته به صورت پیش‌فرض فعال است (و شما می‌توانید آن را غیر فعال کنید) و 3 گیگابایت از حافظه داخلی گوشی را به نوعی حافظه رم مجازی برای افزایش سرعت پردازش‌ها اختصاص می‌دهد.

ویژگی Sidebar هم در گوشی پوکو F4 GT وجود دارد: با کشیدن علامت کوچکی که لبه صفحه قرار گرفته، منویی ا زاپلیکیشن هایی که همیشه از آنها استفاده می‌کنید، مقابل شما قرار می‌گیرد تا سریع‌تر بتوانید به بخش‌های مختلف دسترسی داشته باشید. در این قسمت می‌توان اپلیکیشن های مختلف را در پنجره‌های پاپ آپ باز کرد. به علاوه، سفارشی‌سازی این قسمت نیز امکان‌پذیر است.

اگر داخل یک برنامه مالتی‌مدیا (مانند یوتیوب، گالری، Mi Video یا …) باشید، ابزارهای اختصاصی ویدیو مانند اسکرین شات، ضبط صفحه، پخش ویدیو با خاموش بودن صفحه، Cast و … در اختیارتان قرار می‌گیرد.

از میان انبوه امکانات گسترده دیگری که در رابط کاربری MIUI 13 وجود دارد، ویژگی Game Turbo در بررسی Poco F4 GT توجه ما را به خود جلب کرد. این برنامه علاوه بر ایجاد محیطی جالب برای اجرای بازی‌های شما می‌تواند تجربه کلی شما از بازی کردن را هم بهبود بخشد. به علاوه، دست شما را برای اعمال تنظیمات مختلفی مانند محدود کردن اعلان‌های دریافتی یا شخصی‌سازی عملکرد دکمه‌های فیزیکی گیمینگ روی دستگاه باز خواهد گذاشت.

بررسی دوربین Poco F4 GT

به یکی دیگر از بخش‌های جذاب در نقد و بررسی Poco F4 GT می‌رسیم؛ جایی که البته توقع چندانی از یک گوشی گیمینگ نمی‌رود. موبایل جدید شیائومی از سه دوربین در بخش پشتی با سنسور اصلی 64 مگاپیکسلی در کنار سنسور 8 مگاپیکسلی با لنز فوق عریض و سنسور 2 مگاپیکسلی با لنز ماکرو بهره می‌برد.

بررسی poco f4 gt

برای دوربین اصلی از سنسور IMX686 سونی با اندازه 1/1.7 اینچ و پیکسل‌های 0.8 میکرومتری استفاده شده است و فیلتر رنگی Quad Bayer، تصاویر 16 مگاپیکسلی را که هر پیکسل آن به 4 پیکسل تبدیل شده، به عنوان خروجی در اختیار کاربران قرار می‌دهد. گشودگی دریچه دیافراگم این لنز هم f/1.9 است.

پشت لنز فوق عریض، سنسور OV08856 اومنی ویژه قرار گرفته است؛ یک حسگر 8 مگاپیکسلی معمولی با پیکسل‌های 1.12 میکرومتری و فرمت نوری 1/4 اینچی. عمق دید این دوربین، فضایی 120 درجه‌ای را پوشش می‌دهد و نوع فوکوس آن نیز ثابت است. در نهایت، یک سنسور 2 مگاپیکسلی هم برای دوربین ماکرو در نظر گرفته شده است که البته انتظار چندانی از آن نداریم.

در بخش جلویی اما قضیه کمی متفاوت است: سنسور 20 مگاپیکسلی IMX596 سونی پشت لنز f/2.2 قرار گرفته است و متاسفانه اطلاعات چندانی در مورد آن نیز در سطح اینترنت نیست.

تنظیمات دوربین poco f4 gt

در بررسی Poco F4 GT سراغ اپلیکیشن دوربین رابط کاربری MIUI رفتیم. این برنامه امکانات خوبی دارد و کاربران با کشیدن انگشت خود به طرفین می‌توانند حالت‌های عکاسی را تغییر دهند. بر خلاف برخی از مدل‌ها، با کشیدن انگشت به طرف بالا یا پایین صفحه نمی‌توان بین دوربین پشتی و جلویی سوئیچ کرد و برای این کار، صرفا باید از دکمه‌ای که کنار شاتر دوربین قرار گرفته است، استفاده کنید.

کاربران می‌توانند متناسب با سلیقه خود، حالت‌های عکاسی را اضافه یا حذف کرده و آنها را تنظیم کنند و حالت‌هایی که کمتر استفاده می‌شوند نیز در زبانه More به معنی «بیشتر» در بخش تنظیمات قرار می‌گیرند. با انتخاب منویی که در بخش بالایی قرار گرفته، می‌توان پنجره تنظیمات دوربین را باز کرد؛ این همان جایی است که می‌توانید حالت عکاسی “Macro” را پیدا کنید. به نظر می‌رسد خود شیائومی هم می‌داند این حالت عکاسی خیلی مورد استقبال کاربران قرار نمی‌گیرد. در کنار این منو، گزینه‌های دیگری هم وجود دارند که از جمله آنها می‌توان به وضعیت فلاش، انتخاب حالت HDR، فعال‌سازی هوش مصنوعی، میانبر گوگل لنز و عصایی جادویی برای اضافه کردن فیلترها و افکت‌های تصویری مختلف را پیدا کرد. منویی که در نزدیکی شاتر دوربین قرار گرفته نیز امکانات جالبی مانند زوم دیجیتالی را در خود دارد.

یکی از موارد قابل توجه در مورد دوربین گوشی گیمینگ شیائومی که در بررسی Poco F4 GT توجه ما را به خود جلب کرد، پشتیبانی از حالت عکاسی حرفه‌ای یا Pro Mode بود: در اینجا کاربران می‌توانند با تغییر دادن پارامترهای مختلف، بهترین تنظیمات را برای عکاسی با دوربین اصلی یا فوق عریض انتخاب کنند. با انتخاب این حالت، دست کاربران برای تنظیم حالت‌های مربوط به بالانس نور سفید، سرعت شاتر، کنترل ISO و … کاملا باز خواهد بود.

خب بهتر است مستقیما سراغ عملکرد دوربین گوشی گیمینگ پوکو F4 جی تی در محیط‌های پرنور برویم. حسگر اصلی 16 مگاپیکسلی این گوشی (که تصاویر را با فناوری‌های مختلف به 64 مگاپیکسلی تبدیل می‌کند)، توانایی بسیار خوبی در ثبت جزئیات دارد و می‌تواند کمی جلوتر از رقبای 12 مگاپیکسلی خود (دوربین‌های 48 مگاپیکسلی) قرار بگیرد. وضوح تصاویر واقعا بالاست و جزئیات مربوط به بخش‌های مختلف، به خصوص آسمان، به خوبی دیده می‌شود. هرچند، همچنان کمی نویز را در سایه‌ها می‌توان مشاهده کرد. دامنه دینامیکی هم در سطحی بسیار خوب و نه عالی قرار دارد؛ جزئیات خیلی خوب ثبت شده‌اند، اما رنگ‌ها کمی اشباع‌شده هستند.

فعال شدن هوش مصنوعی، تغییراتی جزئی را در رنگ‌ها به وجود آورده و همین مقدار تاثیر را روی کنتراست و تیزی بعضی قسمت‌ها نیز داشته است. وجود چنین قابلیتی خوب است، اما واقعا ترجیح می‌دهیم آن را خاموش نگه داریم!

دکمه زوم دوبرابری دیجیتالی، به نوعی نشان از عملکرد خوب دوربین دارد و شاید بیشتر مناسب عکاسی از سوژه‌های مختلف برای جایی مانند شبکه‌های اجتماعی باشد:

چنین چیزی برای ما کمی عجیب بود چرا که وضوح 64 مگاپیکسلی اسمی تصاویر، اندازه‌ای یکسان از سوژه‌های مختلف را در سطح پیکسلی یکسان ارائه می‌کنند، در حالی که جزئیات و وضوح بالاتری دارند. با این تفاسیر، اگر شما تصاویر را با وضوح 64 مگاپیکسل ثبت کرده و سپس آن را برای رسیدن به زوم 2 برابری برش بزنید، به نتیجه‌ای بهتر خواهید رسید.

البته منظور ما این نیست که تصاویر 64 مگاپیکسلی، بدون نقص هستند: این تصاویر نویز بیشتری در مقایسه با تصاویر 15 مگاپیکسلی دارند و سطح جزئیات آنها هم 4 برابر نیست.

دوربین فوق عریض 8 مگاپیکسلی، عملکرد چندان خارق‌العاده‌ای ندارد و از آنجایی که ما نیز انتظار چندانی از یک موبایل گیمینگ نداریم، نتیجه نهایی کاملا قابل قبول است. دامنه دینامیکی در مرز بین خوب و بد قرار داشته و جزئیات نیز سطحی مطلوب دارند:

عکاسی در محیط‌های تاریک

بخش دیگری که در بررسی Poco F4 GT توجه ما را به خود جلب کرد، حالت عکاسی در شب یا Night Mode بود. خوشبختانه سرعت ثبت تصاویر در این حالت، به لطف چیپست SD8Gen1، بالاست و دامنه دینامیکی و جزئیات نیز در سطحی بسیار خوب قرار می‌گیرند. هرچند، احتمالا کمی نویز در سایه‌ها در این حالت قابل قبول باشد:

اگر حالت شب را از روی «اتوماتیک» به «دستی» تغییر دهید، نتیجه نهایی کمی متفاوت‌تر بوده و جزئیات بیشتری از بخش‌های تاریک نیز ثبت خواهد شد:

اگر بخواهید بدون حالت Night Mode عکاسی کنید هم جای نگرانی نیست چرا که دوربین پوکو F4 GT عملکرد بسیار خوبی دارد. هرچند، در تجربه‌ای که ما در بررسی Poco F4 GT داشتیم، معایب این حالت از عکاسی در مقایسه با فعال بودن حالت مخصوص عکاسی در شب، کمی بیشتر است و حجم زیادی از جزئیات، از دست می‌رود:

حالت پرتره دوربین شیائومی پوکو F4 GT

توانایی دوربین گوشی گیمینگ شیائومی در شناسایی سوژه‌ها و مرز بین آنها بسیار خوب است و تصاویر نهایی، کیفیت مناسبی دارند. سطح بلور پیش‌فرض شاید کمی زیاد باشد، اما بسته به پس‌زمینه سوژه خود می‌توانید آن را کاهش دهید.

بهتر است به جای صحبت در مورد جزئیات، قضاوت در این مورد را به خودتان بسپاریم:

دوربین سلفی پوکو F4 GT شیائومی

دوربین سلفی، اهمیت بسیاری برای تمام خریداران دارد و همینجا باید بگوییم که در بررسی Poco F4 GT متوجه شدیم که دوربین 20 مگاپیکسلی این تلفن هوشمند، ترکیبی از رزولوشن بالا و جزئیات نه‌چندان کافی برای این مقدار رزولوشن است. با این حال، دوربین سلفی همچنان عملکردی مناسب در ثبت تصاویر دارد:

با فعال کردن حالت پرتره، خبری از HDR نخواهد بود و این یعنی توازن نور در محیط‌های مختلف، کمی به هم می‌خورد. شناسایی سوژه همچنان به شکلی بسیار خوب انجام می‌شود و واقعا ایراد چندانی را نمی‌توان به عملکرد دوربین گرفت:

دوربین ماکرو Poco F4 GT

اگر بررسی‌های قبلی ما را خوانده باشید، حتما می‌دانید که هیچ‌وقت از طرفداران دوربین‌های 2 مگاپیکسلی که فقط بخواهند تعداد لنزها در بخش پشتی را افزایش دهند، نبوده‌ایم. در اینجا، حتی لنز «ماکرو» هم نمی‌تواند دیدگاه ما را تغییر دهد. هرچند، در نقد و بررسی Poco F4 GT متوجه شدیم که دوربین ماکرو عملکرد نسبتا خوبی داشته و رنگ‌ها را به صورت اشباع‌شده ثبت می‌کند. در آن سو به خاطر وضوح پایینی که دوربین دارد، نمی‌توان انتظار چندانی در مورد جزئیات ثبت‌شده داشت:

فیلم‌برداری با پوکو F4 GT

در مورد توانایی دستگاه در عکاسی صحبت کردیم، بد نیست در بررسی Poco F4 GT نگاهی به عملکرد این تلفن هوشمند در ضبط ویدیوها نیز داشته باشیم. دوربین اصلی گوشی گیمینگ شیائومی قادر است ویدیوهای 4K را با نرخ 60 فریم بر ثانیه ضبط کند، در حالی که عملکرد دوربین فوق عریض در فیلمبرداری به 1080p در نرخ 30 فریم بر ثانیه محدود شده است.

ویدیوهای 4K، یک پله پایین‌تر از «فوق‌العاده» قرار می‌گیرند چرا که اشباع رنگ و کنتراست تصاویر در آنها بسیار بالاست. هرچند، این مسئله شاید در برخی موارد با کمی اغراق همراه باشد. خوشبختانه در تست‌های ما، دوربین فوق عریض هم توانایی خوبی در ثبت تصاویر فوق عریض داشت.

بررسی Poco F4 GT : سخن پایانی

گوشی های گیمینگ این روزها محبوبیت زیادی پیدا کرده‌اند و با امکانات و ویژگی‌های خاص خود، بسیاری از کاربران را برای خرید ترغیب می‌کنند. پوکو F4 GT شیائومی یکی از همین محصولات است که با داشتن کلیدهای اضافی بر روی بدنه و ظاهر متفاوت، خود را در کانون توجه گیمرها قرار داده است. البته این نخستین موبایل گیمینگ شیائومی نیست و پیش‌تر نیز این کمپانی با محصولات سری Black Shark، ورودی قدرتمند به این حوزه داشت. با این حال، گوشی های گیمینگ در بازار تمام کشورها به فروش نمی‌رسد و همین مسئله می‌تواند حق انتخاب را محدود کند.

در مقایسه با محصولات هم‌رده، شاید شیائومی می‌توانست از نرخ تازه‌سازی 165 هرتزی برای صفحه استفاده کند، اما در پوکو F4 GT، این میزان به 120 هرتز محدود شده است.

مشاهده و خرید با کمترین قیمت بازار

مشاهده و خرید از مقداد آی تی

با این حال، در پایان بررسی Poco F4 GT با اطمینان می‌توانیم بگوییم که ما با دستگاهی تمام‌عیار روبه‌رو هستیم که نمایشگر باکیفیت را با قوی‌ترین تراشه و پردازنده از سری اسنپدراگون، اسپیکرهای استریو قدرتمند و همچنین کلیدهای فیزیکی مخصوص همراه کرده است تا تجربه‌ای متفاوت از کار کردن با یک موبایل گیمینگ برای کاربران رقم بخورد.

GSMArena

محمد قاسمی

بعد از تجربه راه‌اندازی آلوتاپ، تصمیم گرفتم تا سراغ علاقه همیشگی خودم یعنی دنیای فناوری برم و مفتخرم به عنوان موسس و سردبیر آلومگ، قلمم رو پیشکش علاقه‌مندان تکنولوژی و دنیای فناوری کنم.

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا

Adblock رو غیر فعال کنید

متاسفیم، لطفا افزونه‌ها و نرم‌افزارهای مسدودکننده تبلیغات خود را غیر فعال کنید یا سایت ما را در لیست سفید قرار بدین :(