بررسی تخصصی گوشی ریلمی C31 : زنگ خطر برای شیائومی و سامسونگ؟

در نقد و بررسی تخصصی ریلمی C31 سراغ یکی از جدیدترین گوشی های ارزانقیمت و رده پایین Realme رفته و قصد داریم نگاهی دقیق به مشخصات فنی، امکانات، باتری، پردازنده و دوربین گوشی Realme C31 داشته باشیم.
ریلمی به عنوان یکی از کمپانیهای جویای نام در زمینه تولید و عرضه گوشی های هوشمند که چند وقتی هست به رقیبی مهم برای کمپانیهای مطرح این حوزه تبدیل شده، چندی پیش از نسل جدید گوشی های خانواده C پردهبرداری کرد. پیشتر در بررسی ریلمی C35 یکی از موبایل های زیبا و البته توانمند این شرکت را زیر ذرهبین بردیم؛ حالا سراغ یکی دیگر از موبایل های ارزانتر این شرکت رفتهایم که احتمالا برای بسیاری از کاربران، جذاب خواهد بود.
گوشی ریلمی C31 با امکاناتی مانند نمایشگر 6.5 اینچی، پردازنده هشت هستهای، دوربین پشتی سه گانه و باتری 5000 میلیآمپر ساعتی به فروش میرسد؛ پس به عنوان یک موبایل رده پایین، نباید منتظر اتفاقی خاص باشیم! این گوشی همچنین به عنوان جایگزینی برای گوشی های C21 و C21Y در نظر گرفته شده و قرار است با طراحی جذابتر و ضخامت کمتر در اختیار کاربران قرار گیرد.
پیش از شروع بررسی بهتر است ابتدا نگاهی به مشخصات فنی این تلفن هوشمند داشته باشیم:
ابعاد و وزن | 8.4×76.1×164.7 میلیمتر / 197 گرم |
صفحهنمایش | 6.5 اینچی از نوع IPS LCD با وضوح 720×1600 / تراکم 270 پیکسل در هر اینچ |
چیپست | یونیسوک تایگر T612 با فناوری ساخت 12 نانومتری : دو هسته 1.8 گیگاهرتزی Cortex-A75 + شش هسته 1.8 گیگاهرتزی Cortex-A55 / پردازشگر گرافیکی Mali-G57 |
حافظه رم | 3 گیگابایت / 4 گیگابایت |
حافظه داخلی | 32 گیگابایت / 64 گیگابایت با پشتیبانی از کارت حافظه |
باتری | 5000 میلیآمپر ساعت |
سیستمعامل | اندروید 11 با رابط کاربری Realme UI R Edition |
دوربین پشتی | سنسور اصلی 13 مگاپیکسلی با گشودگی دریچه دیافراگم f/2.2 با فوکوس خودکار (AF) + سنسور 2 مگاپیکسلی ماکرو با لنز f/2.4 + دوربین سنجش عمق با گشودگی دریچه دیافراگم f/2.8 |
دوربین سلفی | سنسور 5 مگاپیکسلی |
امکانات جانبی | اسکنر اثر انگشت کناری |
رنگبندی | سبز (Dark Green)، نقرهای (Light Silver) |
اما موبایل جدید ریلمی چقدر میتواند برای رقبا خطرناک باشد؟
بررسی تخصصی ریلمی C31 : طراحی
بخش جلویی گوشی Realme C31 تفاوت چندانی با گذشته ندارد و ما همچنان با نمایشگری بزرگ با حاشیههای نسبتا ضخیم در بخش جلویی روبهرو هستیم. در قسمت پشتی اما همانند برادر بزرگتر این تلفن هوشمند، ریلمی C31 هم با طرحی بافتدار ساخته شده است که علاوه بر کیفیت بالا، مانع از سر خوردن گوشی از دست و جذب اثر انگشت میشود. جنس قاب پشتی و فریم گوشی از پلاستیک است، اما کیفیت ساخت بالای آن، حس یک موبایل گرانقیمت و بسیار خوشساخت را القا میکند. گفتنیست موبایل جدید ریلمی، موفق به دریافت گواهی TÜV Rheinland هم شده است که همین موضوع نشان از کیفیت ساخت بالای آن دارد.
مورد دیگری که جذابیت این گوشی را دوچندان میکند، طراحی ماژول دوربین به صورت یک مستطیل با برآمدگی و اندازه نسبتا بزرگی است که چهره گوشی ریلمی C31 را از دیگر محصولات همرده خود متمایز میکند. روی دوربین میتوان سه سنسور دوربین را در کنار فلاش LED و عبارت 13MP AI CAMERA که نشان از پشتیبانی این دوربین از قابلیتهای مبتنی بر هوش مصنوعی دارد، پیدا کرد. لبههای ماژول دوربین به صورت خمیده طراحی شدهاند و این خمیدگی را حتی در لبههای دستگاه هم میتوان پیدا کرد؛ مواردی که نقش بسزایی در متمایز کردن چهره گوشی Realme C31 از رقبا داشتهاند.
قسمت چپی گوشی میزبان کلیدهای کنترلی حجم صدا و شیار سیمکارت است، در حالی که در بخش راستی میتوان کلید پاور و اسکنر اثر انگشتی که بر روی آن تعبیه شده را پیدا کرد. در قسمت پایینی هم جک 3.5 میلیمتری صدا در کنار میکروفون و پورت microUSB تعبیه شده است. نکته مهمی که در بررسی ریلمی C31 باید به آن اشاره کنیم، فقدان رادیو FM در این تلفن هوشمند است؛ موضوعی که حتما موقع خرید باید به آن توجه داشت.
صفحه نمایش ریلمی سی 31
گوشی ریلمی C31 به نمایشگر 6.52 اینچی IPS LCD با وضوح 720×1600 مجهز شده است که همانند دیگر محصولاتی که در این بازه قیمتی به فروش میرسند، توانایی خوبی در نمایش محتوا دارد. هرچند، ای رزولوشن برای نمایشگری با این اندازه، چندان مناسب نیست؛ مسئلهای که در بسیاری از گوشی های ارزانقیمت موجود در بازار وجود دارد.
ریلمی با اضافه کردن برخی قابلیتهای موجود در گوشی های میان رده خود به این تلفن هوشمند تلاش کرده است ریلمی C31 را بالاتر از رقبا قرار دهد. حالت دارک یا تاریک (Dark Theme)، رزولوشن خودکار (Auto Resolution) و ویژگی جالب Video Display Enhancement برخی از این موارد هستند.
اینکه قابلیت دارک مود در موبایلی ارزان با نمایشگری IPS LCD گنجانده شده، بسیار جذاب است؛ البته به هیچوجه نباید انتظار عملکردی مشابه گوشی های مجهز به نمایشگر آمولد را داشته باشید. در گوشی ریلمی سی 31، بخشهای تاریک بیشتر شبیه به خاکستری تیره هستند. البته، نیازی به نگرانی نیست چرا که در محیطهای تاریک یا هنگام شب، فعال شدن این ویژگی آسیبی به چشمان شما نخواهد زد؛ به خصوص اگر Night Light را فعال کرده باشید، قابلیت جالبی که با کاهش نور آبی صفحه، از خسته شدن سریع چشمها جلوگیری میکند.
Auto Resolution را میتوان یکی دیگر از جالبترین قابلیتهای موجود در این تلفن هوشمند نظر گرفت. این ویژگی زمانی فعال میشود که در حال بازی کردن با موبایل خود باشید چرا که با فعال کردن آن، رزولوشن صفحه در حین انجام بازی به منظور کمتر شدن مصرف انرژی و همچنین جلوگیری از افزایش گرما، کاهش پیدا میکند.
Video Display Enhancement ویژگی دیگری است که ما معتقدیم نقطه ضعف صفحه یعنی وضوح پایین +HD را پوشش میدهد. به لطف این قابلیت، با بهبود شیوه نمایش رنگها، کیفیت محتوای ویدیویی یا تصاویر بهبود پیدا کرده و محتوا به شکلی زندهتر و جذابتر نمایش داده میشوند. این ویژگی در چهار مورد از اپلیکیشن های شرکت گوگل یعنی یوتیوب، فوتوز (Photos)، فایلز (Files) و گوگل دو (Google Duo) فعال است.
مشخصات فنی گوشی Realme C31
متاسفانه، سرعت پایین و کندی در انجام کارها، از موارد شایع در میان گوشی هایی هستند که با قیمتی در حدود 3 میلیون تومان یا کمتر در بازار به فروش میرسند. هرچند، این موضوع در ریلمی C31 وجود ندارد! صادقانه بگوییم، مشخصات فنی و ظاهر ساده این گوشی باعث میشود که خیلیها آن را دست کم بگیرند، اما گوشی Realme C31 در تستها واقعا عملکردی فراتر از بازه قیمتی خود دارد.
البته، شاید بگویید تراشه یونیسوک T612 با پردازندهای هشت هستهای که در بسیاری از محصولات همرده به کار گرفته میشود، عملکردی در حد یک «سیب زمینی» دارد و واقعا نمیتواند یک نقطه قوت محسوب شود! پس چرا عملکرد Realme C31 کاربران را غافلگیر خواهد کرد؟ خب، همه چیز به رابط کاربری بسیار بهینه و سبک Realme UI R Edition که بسیاری آن را چیزی مشابه با اندروید نسخه Go میدانند، مربوط میشود. گوشی جدید ریلمی از اندروید 11 در کنار یک رابط کاربری اختصاصی بهره میبرد که فاقد هرگونه اپلیکیشن تبلیغاتی یا برنامه اضافی است و برای بسیاری از افراد میتواند یادآور اندروید خام گوگل هم باشد.
در کنار این پردازنده هشت هستهای و پردازشگر گرافیکی Mali-G57، کاربران میتوانند گوشی ریلمی C31 را با 3 یا 4 گیگابایت رم و 32 یا 64 گیگابایت حافظه داخلی خریداری کنند. به علاوه، وجود اسلات اختصاصی کارت حافظه، افزایش قابل توجه فضای ذخیرهسازی گوشی را نیز امکانپذیر خواهد کرد. بد نیست اشاره کنیم در کنار تمام ویژگیهای مثبت، گوشی موبایل ریلمی C31 به هر حال دستگاهی ارزان و رده پایین است و در بعضی بخشها در تستهای ما نیز عملکردی ضعیف را از خود نشان داد که قابل چشمپوشی هستند.
تست سرعت در بازیها
اگرچه عملکرد گوشی Realme C31 در محیط کاربری بسیار خوب و روان است، اما در زمینه گیم و اجرای بازیها نباید انتظار خاصی از موبایل جدید ریلمی داشته باشید. هرچند، اگر در میان گوشی های ارزانقیمت به دنبال دستگاهی هستید که بتواند بازیهای کژوال، کلاسیک و سبکتر مانند Subway Surfers و 8Ball Pool یا حتی Clash of Clans را با عملکردی قابل قبول اجرا کند، ریلمی C31 یکی از بهترین گزینهها خواهد بود. با این حال، اصلا نباید با اجرای بازیهای AAA بر روی اندروید انتظار نرخ فریم بالا در بازی را داشته باشید.
باتری ریلمی C31
گوشی جدید ریلمی سی 31 از یک باتری 5000 میلیآمپر ساعتی قدرت میگیرد و متاسفانه، از فناوری شارژ سریع هم پشتیبانی نمیکند؛ این ظرفیت برای 1.5 یا 2 روز کار کردن با گوشی در شرایط معمولی، کافی خواهد بود و مطابق با لاگ گوشی، چیزی در حدود 3 ساعت طول میکشد تا شارژ گوشی از 0 به 100 درصد برسد.
برای اینکه عملکرد باتری Realme C31 را دقیق و با اعداد واقعی بررسی کنیم، با شارژ 100 درصد سراغ اپلیکیشن PCMark رفتیم. مدت زمان روشن ماندن صفحه تا رسیدن شارژ گوشی به 18 درصد، 14 ساعت و 52 دقیقه بود که برای یک موبایل ارزان قیمت، عالی است.
اگر میخواهید در مصرف انرژی و باتری صرفهجویی کنید، قابلیت Super Power Saving Mode در خدمت شما خواهد بود؛ با استفاده از این ویژگی میتوانید تا 6 اپلیکیشن را برای فعال بودن در پسزمینه انتخاب کرده و عملکرد سایر اپلیکیشن ها را متوقف کنید. در همین حال، دستگاه برای رسیدن به زمانهای بالای شارژدهی، مانع از اجرای سایر برنامهها میشود.
بلندگو و کیفیت صدا
در مورد کیفیت صدا، در بررسی ریلمی C31 متوجه شدیم که اسپیکر اصلی این تلفن هوشمند، بر خلاف چیزی که در اکثر گوشی های بازار میتوان دید، در بخش پشتی دستگاه تعبیه شده است. نکته قابل توجه، صدای بسیار بلند این اسپیکر است که در لحظه اول شاید شما را کمی شگفتزده کند، اما تن آن کمی بالاست و پخش صداهای تند با آن میتوان حتی کمی آزاردهنده هم باشد. با این حال، اگر بخواهید ویدیویی را با صدای بلند نگاه کنید یا به موسیقی دلخواه خود در محیطی شلوغ گوش دهید، گوشی موبایل ریلمی C31 شما را ناامید نخواهد کرد.
دوربین ریلمی C31
سیستم دوربین Realme C31 با توجه به قیمتی که دارد، بسیار جذاب است: در بخش پشتی میتوان سنسوری 13 مگاپیکسلی ساخته شرکت سونی را پشت لنز f/2.2 به عنوان دوربین اصلی پیدا کرد که عملکرد آن (با توجه به قیمت و محصولات همرده) واقعا خوب است.
رنگها طبیعی، جذاب و اغراقنشده هستند و دوربین میتواند سطح قابل قبولی از جزئیات را ثبت کند. نکتهای که در بررسی ریلمی C31 توجه ما را به خود جلب کرد، عملکرد این گوشی در عکاسی از مناظری بود که نور خورشید، کمی زیاد یا تیز بود و حجمی بالا داشت. در چنین شرایطی، نور تصاویر ثبتشده، کمی بیش از حد واقعی میشد و باعث میشد علیرغم ثبت دقیق جزئیات، رنگها آنگونه که باید نمایش داده نشوند.
سناریوی دیگری که دوربین ریلمی C31 ما را غافلگیر کرد، به عکاسی در محیطهای تاریک و شب مربوط میشد. به لطف لنز f/2.2 و البته قابلیت مخصوص Night Pro، ما میتوانستیم تصاویری باکیفیت و قابل قبول را با توجه به قیمتی که موبایل ریلمی دارد، ثبت کنیم. هرچند، همانطور که انتظارش را داشتیم، بسیاری از جزئیات در تصاویری که در شب ثبت میشدند، از دست میرفتند. با این حال، عملکرد دوربین گوشی Realme C31 در کلاس خود را میتوان بسیار خوب در نظر گرفت.
در کنار دوربین اصلی، ریلمی از لنز ماکرو برای عکاسی از سوژهها از فاصلههای بسیار نزدیک هم استفاده کرده است که البته نباید انتظار چندانی از آن داشته باشید. فقدان فوکوس خودکار برای این دوربین 2 مگاپیکسلی، کار ما (و احتمالا شما) در ثبت دقیق تصاویر را بسیار سخت میکرد و برای ثابت نگه داشتن گوشی، به دقت فراوانی نیاز بود. نکته قابل توجه، امکان انتخاب گشودگی دریچه دیافراگم این دوربین، از f/0.95 تا f/16.0، بسته به نیاز شماست.
ریلمی یک سنسور 0.3 مگاپیکسلی برای سنجش عمق را هم روی ماژول دوربین قرار داده است تا کاربران بتوانند تصاویر پرتره را با کیفیت بالاتری ثبت کنند. هرچند، از دید ما، این دوربین میتواند بیشتر شبیه به یک اسباببازی و چیزی برای حفظ آرایش سنسورهای دوربین و تعادل در طراحی باشد.
برای فیلمبرداری، گوشی ریلمی قادر به ضبط ویدیوهای 1080p است؛ هرچند، عملکرد این گوشی به هیچوجه شما را شگفتزده نمیکند و به دلیل عدم وجود لرزشگیرهای دیجیتالی، فکر ضبط ویدیو در حال حرکت یا راه رفتن با این گوشی را باید از ذهن خود خارج کنید چرا که با کمی لرزش، نویز تصاویر بسیار بالا خواهد بود. البته، این مشکلات با ثابت بودن گوشی حین فیلمبرداری، تا حد زیادی کاهش پیدا خواهد کرد.
دوربین سلفی
در بخش جلویی، سنسوری 5 مگاپیکسلی را داریم که عملکرد آن، باز هم ما را غافلگیر کرد. این دوربین از فناوری HDR پشتیبانی کرده و رنگهای پسزمینه و جزئیات تصاویر مختلف مثل صورت را با دقتی بالا ثبت میکند.
هرچند، نباید فراموش کرد که ما همچنان با دوربینی 5 مگاپیکسلی روبهرو هستیم و همین مسئله، نقطه ضعف گوشی Realme C31 نیز محسوب میشود چرا که رزولوشن تصاویر پایینتر از چیزی است که انتظارش را داریم. خوشبختانه، دوربین جلویی از قابلیت تشخیص چهره دوبعدی هم پشتیبانی کرده و میتواند قفل دستگاه را با صورت شما باز کند.
نمونه تصاویر دوربین ریلمی C31
تصاویر زیر هم با فعال بودن حالت HDR ثبت شدهاند:
بررسی Realme C31 : سخن پایانی
برای افرادی که به دنبال یک موبایل ارزانقیمت و در عین حال قوی با امکانات کامل هستند، گوشی ریلمی C31 میتواند بهترین انتخاب باشد. طراحی مخصوص این تلفن هوشمند با ظاهر بافتدار که اثر انگشت را به خود نمیگیرد و حس یک دستگاه لاکچری را القا میکند، مهمترین مشخصه گوشی جدید Realme است.
به یاد داشته باشید که تمام تعاریف و تمجیدهای ما به خاطر این است که ریلمی موفق به تولید موبایلی شده است که در کلاس خود، واقعا جلوتر از رقبا قرار میگیرد و شاید اگر بخواهیم آن را با محصولات گرانتر مقایسه کنیم، ریلمی سی 31 هیچ حرفی برای گفتن نداشته باشد. با این حال، برای موبایلی ارزانقیمت با چیپست یونیسوک T612 و پردازنده هشت هستهای، 4 گیگابایت رم و 64 گیگابایت حافظه داخلی، باتری 5000 میلیآمپری و رابط کاربری Realme UI R Edition که تجربه نسخه خام اندروید را برای شما به ارمغان میآورد، احتمالا ریلمی C31 گزینهای عالی خواهد بود.
هرچند، ریلمی کار چندان آسانی را پیش رو نخواهد داشت چرا که شیائومی با دو گوشی بسیار مقرونبهصرفه ردمی 10A و ردمی 10C، امکاناتی عالی را در قالب قیمت مناسب برای بسیاری از کاربران به ارمغان آورده است.
Telset