آموزشفناوریلپ تاپ

ریختن آب روی لپ تاپ : تمام اقداماتی که می‌توانند رایانه شما را نجات دهند!

با ریختن آب روی لپ تاپ چه کاری باید انجام داد؟ آیا ریختن چای، دوغ، نوشابه، الکل یا قهوه بر روی لپ تاپ باعث آسیب دیدن قطعات می‌شود؟ با آلومگ همراه باشید تا به این سوال‌ها پاسخ دهیم.

اگر آب روی لپ تاپ شما ریخته است، فرصت را از دست ندهید؛ همین حالا که در حال خواندن این مقاله هستید، لپ تاپ را از برق جدا کرده و آن را برعکس کنید تا تمام مایعات از آن خارج شوند، سپس مشغول مطالعه ادامه مقاله شوید! حتی‌الامکان باتری را هم جدا کنید؛ همین حالا! هر ثانیه در چنین شرایطی واقعا حیاتی است!

سر و ته کردن لپ تاپ

قاب سیلیکونی اصل

ریختن آب روی لپ تاپ خاموش یا حتی روشن، یکی از پیشامدهای خطرناکی است که اگر به موقع برای حل آن اقدام نکنید، می‌توانید آسیب‌های جبران‌ناپذیری به سیستم شما بزند. بعضی از افراد حتی از ریختن دوغ، نوشابه، قهوه، چای یا حتی الکل روی صفحه کلید لپ تاپ خبر می‌دهند! و خبر خوب این است که اگر کارهایی که در ادامه می‌گوییم را به درستی و به موقع انجام دهید، احتمالا خطر رفع خواهد شد!

مهم: بعد از ریختن آب روی لپ تاپ به هیچ‌وجه آن را روشن نکنید!

یکی از بزرگترین اشتباهات کاربران بعد از ریختن آب روی لپ تاپ، این است که برای اطمینان از سالم بودن یا نبودن لپ تاپ، اقدام به روشن کردن آن می‌کنند! این کار بی‌نهایت اشتباه است چرا که ما هنوز مطمئن نیستیم که لپ تاپ به صورت کامل خشک شده است یا نه.

موضوع زمانی بدتر می‌شود که مسئله ریختن نوشابه یا الکل روی صفحه کلید لپ تاپ در میان باشد. این مواد، خاصیت رسانایی و اسیدی بالایی دارند و ممکن است علاوه بر صفحه کلید، بود اصلی یا صفحه نمایش را هم خراب کنند. ذرات قند در نوشابه با سر و ته کردن لپ تاپ و خارج شدن مایعات از آن، همچنان روی بورد اصلی می‌مانند و لازم است کارهای بیشتری برای پاکسازی آنها انجام شود.

پس؛ با حفظ خونسردی و بدون انجام کار اضافی، ادامه مقاله را مطالعه کنید.

موقع ریختن آب روی لپ تاپ چه کار کنیم؟

همان‌طور که بالاتر نیز گفتیم، هنگام ریختن آب یا مایعات بر روی لپ تاپ، زمان اهمیت زیادی دارد و نباید آن را از دست داد. البته، در برخورد با لپ تاپ آب خورده حتما باید خونسردی خود را هم حفظ کنید تا همه‌چیز به‌درستی انجام شود.

برای گرفتن بهترین نتیجه، توصیه می‌کنیم مراحل زیر را به‌ترتیب و خیلی دقیق انجام دهید:

گام اول: همه اجزایی که به آسانی قابل جدا شدن هستند را از لپ تاپ جدا کنید؛ مثل ماوس، فلش مموری و دیسک‌های DVD.

گام دوم: بخش بیرونی لپ تاپ را کاملا خشک کرده و آن را سر و ته کنید تا قطره‌های احتمالی آب از لپ تاپ خارج شوند. حال تا جایی که امکان دارد، قطعات لپ تاپ را باز کرده با استفاده از یک دستمال نرم که بتواند آب را به خود جذب کنید، آن را تمیز کنید.

هرگز برای خشک کردن سریع‌تر لپ تاپ سراغ سشوار یا وسیله‌های دیگری که باد داغ می‌زنند، نروید!

خشک کردن لپ تاپ

گام سوم: اگر هنوز گارانتی دستگاه شما تمام نشده، بعد از ریختن آب روی لپ تاپ خاموش یا روشن، آن را نزد دفتر خدمات پس از فروش شرکت ببرید؛ در غیر این صورت، توصیه می‌کنیم یکی از لپ تاپ را برای بررسی بیشتر در اختیار یکی از تعمیرکاران در نزدیکی محل زندگی خود قرار دهید.

نوع مایعی که روی لپ تاپ ریخته شده، اهمیت زیادی دارد. آب، کمترین خاصیت اسیدی را در میان تمام مایعات دارد، در حالی که مایعات دارای قند یا الکل، خاصیت رسانایی و خورندگی بیشتری دارند و می‌توانند خیلی سریع، آسیبی جدی و دائمی را به قطعات لپ تاپ بزنند. در ادامه، نگاهی دقیق‌تر به این مسئله خواهیم داشت.

ریختن چای و قهوه روی لپ تاپ

چای طبیعتی تقریبا مشابه با آب دارد و انجام تمام کارهایی که در بالا بیان شد، بعد از ریختن چای روی لپ تاپ کافی‌ست. در صورتی که قهوه روی لپ تاپ بریزد، کار کمی دشوار می‌شود و اگر حجم آن زیاد باشد، لازم است بخش‌های داخلی هم به صورت کامل با الکل تمیز بشوند.

ریختن قهوه روی لپ تاپ

ریختن الکل روی لپ تاپ

اگر الکل روی صفحه لپ تاپ ریخته باشد، سوختن نمایشگر وجود دارد. هرچند، از آنجایی که الکل خیلی سریع خشک شده و اثر آن از بین می‌رود، احتمال آسیب دیدن دستگاه با ریختن الکل روی کیبورد لپ تاپ، پایین خواهد بود.

ریختن دوغ و نوشابه روی لپ تاپ

بعد از ریختن شیر یا دوغ روی کیبورد لپ تاپ، صرفا نباید به تمیز کردن بخش بیرونی بسنده کرد چرا که این مواد معمولا چرب هستند؛ این یعنی لازم است بورد اصلی و تمام بخش‌های داخلی به صورت کامل با پدهای الکلی، ضد عفونی شوند.

اگر سناریوی ریختن نوشابه روی لپ تاپ مطرح باشد و لپ تاپ شما روشن نشود (و البته توصیه می‌کنیم قبل از انجام کارهایی که در ادامه می‌گوییم اصلا آن را روشن نکنید)، کار کمی دشوار خواهد بود. نوشابه یکی از مایعات قندی با خاصیت اسیدی بسیار بالاست که رسانایی خوبی هم دارد و در برخورد با بورد اصلی، با سرعت بیشتری می‌تواند به لپ تاپ آسیب بزند. در چنین شرایطی باید لپ تاپ را به صورت کامل باز کرده و با پدهای الکلی، تمام بخش‌های ریز و درشت بورد را تمیز کنید. روش انجام این کار در ادامه توضیح داده شده است؛ اگر در انجام این کار وارد نیستید، توصیه می‌کنیم از یک تعمیرکار کمک بگیرید.

هدف اصلی شما بعد از ریختن آب روی لپ تاپ، باید از بین بردن تاثیر آن بر قطعات تا جای ممکن باشد. کارهای دیگری هم برای حل مشکل لپ تاپ آب خورده وجود دارد که در ادامه بیان می‌کنیم.
آلومگ یا نویسنده این مقاله هیچ مسئولیتی در قبال انجام نادرست کارها توسط کاربر ندارد. اگر تخصصی در جدا کردن قطعات ندارید، این کار را انجام ندهید.

جدا کردن قطعات لپ تاپ

جدا کردن قطعات لپ تاپ آب خورده

یکی از مهم‌ترین کارها بعد از ریختن آب روی لپ تاپ خاموش یا حتی روشن، باز کردن دستگاه و جدا کردن قطعات از یکدیگر است. جدا کردن اجزای مختلف لپ تاپ های قدیمی مثل باتری، کار ساده‌ای بود، ولی متاسفانه بسیاری از بخش‌های لپ تاپ های امروزی را نمی‌توان جدا کرد. اگر دستگاهی نسبتا مدرن دارید که عایق‌بندی شده، به هیچ‌وجه توصیه نمی‌کنیم که برای خارج کردن مایعات از آن، سراغ چسب‌ها و باز کردن بدنه لپ تاپ بروید.

موقع باز کردن لپ تاپ آب خورده، توجه به نکات زیر اهمیت زیادی دارند:

گام اول: اگر امکان جدا کردن باتری را دارید، حتما این کار را انجام دهید. باتری لپ تاپ ها معمولا با فشردن یک کلید کوچیک یا حرکت دادن یک ضامن در بخش پشتی، جدا می‌شوند.

گام دوم: اگر نگران هستید که آب به بخش‌های دیگر هم نفوذ کند (مثل مموری یا درایو ذخیره‌سازی)، حتما آنها را جدا کنید؛ بعضی لپ تاپ ها، پنلی در بخش پایینی خود دارند که به شما اجازه می‌دهند این بخش‌ها را خیلی ساده از دستگاه جدا کنید. در بیشتر موارد البته لازم است آچار به دست شده و با پیچ‌گوشتی، بخش‌های مختلف را جدا کنید. باز کردن هارد دستگاه شاید کمی زمان‌بر باشد، ولی قطعا ارزشش را خواهد داشت. باز هم یادآوری می‌کنیم که اگر تخصصی در این زمینه ندارید، هرگز چنین کاری را انجام ندهید.

گام سوم: بعد از جدا کردن هر قطعه، به‌دقت آن را بررسی کرده و مطمئن شوید که کاملا خشک است. اگر فقط آب روی لپ تاپ ریخته باشد، با یک دستمال پنبه‌ای نرم می‌توان تمام بخش‌ها را جدا کرد، ولی اگر نوشابه یا دوغ و قهوه روی لپ تاپ ریخته باشد، بهتر است با یک پد الکلی آن را تمیز کنید.

گام چهارم: بعد از اینکه از خشک بودن تمام بخش‌هایی که به آنها دسترسی دارید مطمئن شدید، لپ تاپ و قطعات را برای 2 روز در فضایی گرم و البته خشک قرار دهید تا تمام بخش‌های داخلی و قسمت‌هایی که احتمالا خیس شده‌اند و شما متوجه نشده‌اید، خشک شوند. قرار دادن دستگاه جلوی پنکه می‌تواند به سریع‌تر شدن این فرآیند کمک کند. و مجددا باز هم یادآوری می‌کنیم که از سشوار داغ برای خشک کردن لپ تاپ استفاده نکنید!

امیدواریم با انجام کارهای بالا بعد از ریختن آب روی لپ تاپ، نیازی به مراجعه به مرکز تعمیرات نباشد.

مک بوک ایر

قطعات لپ تاپ آب خورده جدا نمی‌شوند؟

اگر هیچ‌کدام از بخش‌های لپ تاپ باز نمی‌شوند، کار کمی دشوار خواهد شد. مثلا با ریختن آب روی مک بوک یا سرفیس بوک، حتی امکان جدا کردن باتری هم وجود ندارد و توصیه ما، بعد از خاموش کردن کامل دستگاه و سر و ته کردن آن برای خارج شدن هرگونه مایعات، مراجعه به مرکز تعمیرات در سریع‌ترین زمان ممکن است.

در همین فاصله، بهتر است کارهای زیر را خیلی سریع انجام دهید تا آسیب‌های احتمالی به حداقل برسد:

  • لپ تاپ آب خورده را برعکس کرده و با استفاده از یک دستمال نرم، هر اثری از رطوبت را پاک کنید.
  • بعد از آن، لپ تاپ را در روی سطحی خشک و ترجیحا در مقابل پنکه یا باد قرار دهید تا تمام بخش‌های داخلی هم هرچه سریع‌تر خشک شوند.
  • با کمی تکان دادن لپ تاپ آب خورده در حالتی که سروته است، احتمال خروج هرچه سریع‌تر مایعات بیشتر خواهد شد.

البته، این احتمال هم وجود دارد که در مکان یا زمانی خاص، به مراکز تعمیرات دسترسی نداشته باشید. در چنین شرایطی، توصیه می‌کنیم لپ تاپ آب خورده را برای حداقل 24 تا 48 ساعت در فضای آزاد قرار دهید تا کاملا خشک شود.

قرار دادن لپ تاپ در برنج

قرار دادن لپ تاپ در برنج

اگر در مورد ریختن آب روی لپ تاپ در اینترنت جستجو کرده باشید، حتما متوجه یک توصیه عجیب می‌شوید و آن، قرار دادن لپ تاپ در برنج است! در واقع، بعضی افراد می‌گویند لپ تاپ آب خورده را باید داخل کیسه‌ای بزرگ از برنج قرار داد. همین افراد در مورد گوشی موبایل هم چنین نظری دارند و معقتدند با قرار دادن موبایل آب خورده تا داخل کیسه برنج، می‌توان مشکلرا حل کرد.

این راهکار عجیب و البته معروف در میان کاربران، چند ایراد مهم دارد:

  1. شاید برنج توانایی جذب رطوبت را داشته باشد، اما قرار دادن آن در کنار مایعات دیگری که الکل، قند و مواد دیگر را در خود دارند، کمکی به حل مشکل نخواهد کرد.
  2. مشکل اصلی، نفوذ آب به بخش‌های داخلی است و صرفا قرار دادن لپ تاپ در برنج نمی‌تواند رطوبت داخلی را از بین ببرد. تنها راهی که برنج می‌تواند رطوبت موجود در لپ تاپ را جذب کند، قرار گرفتن آن داخل خود لپ تاپ است.
  3. در کیسه‌های برنج خشک، معمولا ذرات ریز برنج یا دیگر اضافاتی وجود دارد که می‌توانند وارد لپ تاپ شده و خود باعث ایجاد مشکل شوند!
  4. خود برنج در برخی موارد می‌تواند به قطعات حساس و ظریف کامپیوتر، آسیب زده و مسئله ریختن آب روی لپ تاپ را بدتر از قبل کند!

روشن شدن لپ تاپ آب خورده

روشن کردن لپ تاپ آب خورده

پس از اینکه اطمینان پیدا کردید تمام بخش‌های لپ تاپ، کاملا خشک شده و دستگاه حداقل 48 ساعت در معرض هوای آزاد بوده است، نوبت آن رسیده تا لپ تاپ را روشن کنید.

اگر در مورد خشک شدن کامل آن مطمئن نیستید، حتی بعد از گذشت 2 روز، این کار را انجام نداده و به یکی از مراکز تعمیرات مراجعه کنید!

در این مرحله، از اعماق قلب‌مان امیدواریم که دستگاه بدون هیچ مشکلی روشن شود؛ اگر متوجه مسئله خاصی نشدید، یعنی استفاده از لپ تاپ امکان‌پذیر است و از این به بعد حسابی باید مراقب آن باشید.

اما اگر به محض روشن کردن دستگاه، شاهد اتفاقی غیر عادی مانند رسیدن بوی بد، بوی دود، مشاهده دود، صدای عجیب و … بودید، بلافاصله منبع برق را جدا کرده و لپ تاپ را خاموش کنید؛ در چنین شرایطی احتمالا لپ تاپ آسیب دیده است.

روشن نشدن لپ تاپ آب خورده : راه حل چیست؟

اگر با انجام تمام کارهای بالا، باز هم لپ تاپ روشن نشود، چه کاری باید انجام داد؟ راه حل چیست؟

روشن نشدن لپ تاپ آب خورده

اگر با ریختن آب روی لپ تاپ و انجام همه کارهایی که در این مقاله اشاره کردیم، باز هم لپ تاپ روشن نشد، یعنی یکی یا چند مورد از قطعات آسیب دیده‌اند. به هر حال، شما تلاش خود را کردید و احتمالا تنها راه حل، تعویض قطعات آسیب‌دیده خواهد بود. گفتن اینکه دقیقا کدام قطعه آسیب دیده، کاری دشوار بوده و فقط یک متخصص تعمیرات باید به آن پاسخ بدهد. اگر خودتان توانایی بررسی مشکل را دارید، همین حالا بخش بعدی را مطالعه کنید.

در صورتی که قصد خرید لپ تاپ جدید را دارید، احتمالا راهنمای خرید اختصاصی آلومگ، کمک بسزایی به شما خواهد کرد:

بررسی سلامت قطعات بعد از ریختن آب روی لپ تاپ

با فرض اینکه توانایی باز کردن لپ تاپ را داشته و با اجزای سخت افزاری آشنا هستید، بعد از ریختن اب روی لب تاب و روشن نشدن آن، باید باید قطعات را یکی‌یکی تست کنید.

همیشه نخستین قطعه‌ای که باید زیر ذره‌بین برد، منبع برق یک سیستم است. اگر توانایی کار با مولتی‌متر را داشته باشید، خیلی سریع می‌توان از سلامت منبع تغذیه سیستم مطمئن شد.

بررسی سلامت لپ تاپ

بدین منظور، باید مطمئن شوید که دکمه پاور، جریان برق را از منبع اصلی دریافت کرده و می‌تواند آن را به سمت مادربورد هدایت کند. اگر منبع برق کار نکرد، می‌توان گفت مشکل از باتری و پاور است. اگر پاور مشکلی نداشت، کار کمی پیچیده می‌شود.

در این مرحله لازم است جریان الکتریسیته را از منبع تغذیه به سمت مادربورد دنبال کنید. پیدا کردن این مسیر کاملا به طراحی مادربورد شما بستگی دارد، اما برای اینکه سریع‌تر به نتیجه برسید، می‌توانید جریان برق به طرف هرکدام از اجزای اصلی مانند پردازنده، حافظه رم، هارد، پورت‌های USB و کارت گرافیک (در صورت وجود) را بررسی کنید.

اگر هرکدام از این قطعات قادر به دریافت جریان برق نبودند، یعنی مادربورد آسیب دیده است. در صورتی که جریان برق در مسیر منتهی به تمامی این بخش‌ها وجود دارد، نوبت به بررسی تک‌به‌تک همین اجزای اصلی می‌رسد.

بعد از پیدا کردن قطعه یا قطعات معیوب، به آسانی می‌توان به تعویض آنها، مشکل ریختن آب روی لپ تاپ و روشن نشدن آن را حل کرد. باز هم یادآوری می‌کنیم که اگر سررشته‌ای در این کارها ندارید، انجام آن را به یک تعمیرکار بسپارید.

بکاپ گرفتن از لپ تاپ

با اطلاعات هارد لپ تاپ آب خورده چه کار کنیم؟

خبر خوب این است که هارد لپ تاپ در مقایسه با دیگر اجزا، حساسیت کمتری داشته و در چنین شرایطی، دیرتر آسیب می‌بیند. قبل از اتصال هارد به منبع برق (از طریق باکس هارد، مبدل و …)، مطمئن شوید که کاملا خشک شده است. بعد از اینکه پروسه انتقال اطلاعات به پایان رسید، بدون نگرانی در مورد از دست رفتن اطلاعات شخصی‌تان می‌توانید لپ تاپ را در اختیار تعمیرکار قرار دهید.

استفاده از محافظ‌ها برای جلوگیری از آب خوردن لپ تاپ

برای اینکه در آینده باز هم با مسئله ریختن آب روی لپ تاپ روبه‌رو نشوید، توصیه می‌کنیم یک محافظ صفحه کلید برای لپ تاپ خود تهیه کنید. قیمت این کاورها بسیار پایین است و در عین سادگی، عملکرد بسیار خوبی در محافظت از لپ تاپ دارند.

محافظ کیبورد

همچنین توصیه می‌کنیم یک کیف ضد ضربه و مقاوم را برای لپ‌تاپ‌تان خریداری کنید تا در صورت ریختن آب بر روی آن، مایعات به بخش داخلی نفوذ نکنند.

ریختن آب روی لپ تاپ : جمع‌بندی

همان‌طور که در ابتدای مقاله نیز گفتیم، موقع ریختن آب روی لپ تاپ، ضمن حفظ خونسردی، لازم است عملکردی سریع داشته باشید تا از هرگونه آسیب احتمالی به کامپیوتر جلوگیری شود. همچنین به جای گوش کردن به توصیه‌های بعضا عجیب‌وغریب اطرافیان، هرچه زودتر لپ تاپ را پیش یک تعمیرکار خبره ببرید تا هزینه‌ها به حداقل برسند. بعد از روشن کردن دستگاه، ممکن است با مشکلاتی مثل صدا دادن فن لپ تاپ هم روبه‌رو شوید که البته حل این مشکل چندان سخت نیست.

Digital Trends

محمد قاسمی

بعد از تجربه راه‌اندازی آلوتاپ، تصمیم گرفتم تا سراغ علاقه همیشگی خودم یعنی دنیای فناوری برم و مفتخرم به عنوان موسس و سردبیر آلومگ، قلمم رو پیشکش علاقه‌مندان تکنولوژی و دنیای فناوری کنم.

نوشته‌های مشابه

‫7 دیدگاه ها

  1. سلام من من لبتابم خاموش بود و چایی روی در لبتاب ریخت و یه مقدار کمی ام‌ روی دکمه های کیبورد و هیت سینک هاش وارد شد آیا امکان داره بعد خشک شدنش مشکلی براش پیش اومده باشه ؟
    مدل asus tuf fx517zm

  2. سلام
    می خواستم بپرسم وقتی آب ریخت روی لب تاپ من سعی کردم لب تاپ رو روشن کنم اولش یه یه لحظه روشن شد و بعد خاموش شد و دوباره که سعی کردم روشن کنم دیگه اصلا روشن نشد الان یعنی لب تاپ سوخته؟

  3. سلام .لب تاپ Lenovo دارم روش اب ریخت تمامی اقدامات رو انجام دادم اما باطری قابل دبدن نیست که جدا بشه .چیکار کنم .

  4. سلام من رو لبتابم یه نصف لیوان آب ریخت کار میکنه ولی کیبوردش هنگه دکمه ها بعضی کار میکنن بعضی مه

  5. سلام من یه لپتاپ گیمینگ ایسوس دارم وقتی باهاش بازی میکنم لپتاب رو می‌زارم روی کولپد و زیر کولپد یه پارچه نمناک می‌زارم که باد کولپد خنک تر بشه آیا این برای لپتاب ضرر داره؟

      1. سلام موقعی که آب ردی لب تاپ میریزه و ما تست می کنیم روشن میشه یا نه و روشن نمیشه یعنی سوخته؟
        م

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا

Adblock رو غیر فعال کنید

متاسفیم، لطفا افزونه‌ها و نرم‌افزارهای مسدودکننده تبلیغات خود را غیر فعال کنید یا سایت ما را در لیست سفید قرار بدین :(