راهنمای خریدفناوریلپ تاپویژه

جامع‌ترین راهنمای خرید لپ تاپ ؛ هنگام خرید لپ تاپ به چه چیزهایی توجه کنیم؟

چه لپ تاپی بخریم؟ چه لپ تاپی برای فتوشاپ، معماری و بازی و گیمینگ مناسب است؟ چگونه لپ تاپ مناسب انتخاب کنیم؟ اگر این سوالات در ذهن شما هم نقش بسته‌اند، در راهنمای خرید لپ تاپ آلومگ، تمام نکاتی را که پیش از خرید یک لپ تاپ نو باید در نظر گرفت، بیان خواهیم کرد.

اگر قصد خرید لپ تاپ یا یک کامپیوتر خانگی را داشته باشید، حتما می‌دانید که فاکتورهای زیادی وجود دارند که روی قیمت اثرگذار هستند. متاسفانه، بر خلاف گوشی های هوشمند که انتخاب و خرید آنها راحت‌تر است، بسیاری از کاربران با هیچ‌یک از مشخصات لپ تاپ ها آشنا نیستند و نمی‌دانند که کدام مشخصه می‌تواند روی قیمت اثرگذار باشد. در بسیاری از موارد حتی نمی‌توانند بهترین لپ تاپ دانشجویی یا مناسب‌ترین گزینه برای کارهای گرافیکی و … را خریداری کنند؛ اتفاقی که در نهایت باعث می‌شود علاوه بر پرداخت خرید دستگاهی فراتر از حد نیاز، هزینه‌های اضافه‌تری نیز پرداخت کنید.

قاب سیلیکونی اصل

اما امروز در آلومگ قصد داریم در راهنمای خرید لپ تاپ به زبانی ساده شما را با تمام قطعات، مشخصات فنی، ویژگی‌ها و موارد اثرگذار روی قیمت آشنا کنیم. اگر به دنبال راهنمای خرید لب تاب دانشجویی و ارزان یا حرفه‌ای و گیمینگ هستید و می‌خواهید مهم‌ترین نکات خرید لپ تاپ نو را بیاموزید، مطالعه این مقاله را از دست ندهید.

ما در آلومگ و این مقاله جدید می‌خواهیم از شما یک متخصص لپ تاپ بسازیم! در هر بخش، ابتدا اطلاعات کلی و سپس جزئی در مورد هر قطعه یا اصطلاح ارائه می‌شود؛ پس اگر توضیحات کلی یک بخش برای شما کافی بود، سراغ موضوع بعدی بروید. اگر می‌خواهید خیلی دقیق از مشخصات و ویژگی‌های لپ تاپ ها سر در بیاورید و همیشه بهترین انتخاب را داشته باشید، این مقاله برای شماست.
بعد از خواندن این مقاله باید بتوانید معنی ردیف به ردیف جدول مشخصات فنی لپ تاپ ها در سایت‌های اینترنتی را درک کنید!

کدام برند لپ تاپ بهتر است؟

اگر به دنبال بهترین مارک لپ تاپ هستید، همین ابتدا باید بگویم مسیر را اشتباه انتخاب کرده‌اید! محصولاتی که در سال 2021 عرضه می‌شوند، کیفیت ساخت فوق‌العاده بالایی دارند و واقعا تفاوت خاصی میان محصولات هم‌رده از برندهای مختلف نیست. این در حالی‌ست که برخی برندها پول اسم‌شان را هم می‌گیرند! مانند ایسوس که برخی مدل‌های آن در مقایسه با لپ تاپ های هم‌رده از لنوو که مشخصات سخت افزاری کاملا یکسانی دارند، تا چند میلیون تومان گران‌تر هستند! بد نیست بدانید که در مدل‌های ارزان‌تر، واقعا کیفیت ساخت محصولات لنوو از ایسوس بالاتر است.

بهترین برندهای لپ تاپ

اصلی‌ترین فاکتور در تعیین قیمت لپ تاپ، اول پردازنده و سپس قطعات دیگر مانند کارت گرافیک و هارد است. پس از میان محصولات برندهای معتبری مانند ایسر، لنوو، ایسوس، اچ پی و دل، دنبال اسم بهتر نباشید، در عوض سعی کنید لپ تاپ بهتر را بخرید!

اگر قصد خرید لپ تاپ در بازار جهانی را داشته باشید، قطعا برند مهم است، اما در ایران واقعا گزینه‌های زیادی برای خرید وجود ندارد!

آشنایی با مشخصات لپ تاپ ها

برای تشخیص خوب بودن لپ تاپ، اول باید با ویژگی‌های یک دستگاه مناسب آشنا شد. هرچه بیشتر با اصطلاحات لپ تاپ ها آشنا باشید، کمتر احتمال دارد سرتان کلاه برود! به خصوص اینکه عموم کاربران دانش خاصی در مورد کامپیوتر و قطعات آن ندارند.

با آلومگ همسفر شوید تا بدون هیچ مقدمه‌ای سراغ معرفی قطعات، مشخصات و نقش آنها برویم.

پردازنده (CPU)

پردازنده یا همان CPU، مغز متفکر لپ تاپ و تعیین‌کننده سرعت آن است. مثل یک ماشین، هرچه قدرت پردازنده بیشتر باشد، قدرت موتور و سرعت نیز افزایش پیدا خواهد کرد.

اینکه کدام پردازنده بهتر است جای بحث دارد؛ اما هراندازه پردازنده قوی‌تر باشد، سرعت و عملکرد لپ تاپ بهتر خواهد بود. دانشجویان، حسابداران و به صورت کلی همه افراد، بیش از همه باید به پردازنده توجه کنند چرا که تعیین‌کننده سرعت، پردازنده است.

تمام لپ تاپ هایی که در بازار به فروش می‌رسد، مجهز به پردازنده‌های یکی از دو شرکت ای ام دی (AMD) و اینتل (Intel) هستند. خب حالا کدام پردازنده برای لپ تاپ بهتر است؟ پاسخ روشن است: هرکدام که سرعت بیشتری دارد! اما چگونه بفهمیم که سرعت کدام پردازنده بیشتر است؟ برای این کار واقعا نیازی به دانش فنی نیست و صرفا با مقایسه کردن می‌توان به پاسخ رسید.

شرکت amd و intel

برای افرادی که می‌خواهند با انواع پردازنده های لپ تاپ آشنا شوند، باید گفت که به صورت کلی، این دو کمپانی آمریکایی محصولات خود را به سه دسته پایین‌رده، میان‌رده و رده‌بالا تقسیم می‌کنند. نکته قابل توجه، یکسان بودن نام این پردازنده‌ها طی سال‌های مختلف است و سازندگان صرفا با معرفی نسل جدید، تغییراتی کوچک در سری پردازنده می‌دهند. برای مثال پردازنده Core i3 9100 و Core i3 10110 دو پردازنده از سری Core i3 اینتل هستند که مدل 9100، نسل نهم این سری و مدل 10110، نسل دهم آن است.

مثل اینتل، ای ام دی نیز هرساله نسل جدیدی از پردازنده‌های خود را به بازار ارائه می‌کند. پس در حالت کلی، تفاوت چندانی میان قدرت پردازنده رده‌پایین ای ام دی و اینتل وجود نخواهد داشت و در صورت هم‌خانواده بودن پردازنده، برای تعیین لپ تاپ بهتر باید سراغ مشخصات دیگر بروید.

در جدول زیر، نام پردازنده‌هایی که تقریبا قدرت یکسانی دارند و در محصولات امروزی مورد استفاده هستند، در مقابل یکدیگر نمایش داده شده است. توجه داشته باشید که هرچه در این لیست پایین‌تر بروید، قدرت پردازنده‌ها افزایش پیدا می‌کند. به علاوه، هر سری از پردازنده‌ها می‌توانند چندین مدل مختلف داشته باشند که در اینجا محل بحث نیست.

سری پردازنده‌های AMD بازار (از ضعیف به قوی) سری پردازنده‌های Intel بازار (از ضعیف به قوی)
A4 – A6 – A9 Celeron N4000
Ryzen 3 Core i3
Ryzen 5 Core i5
Ryzen 7 Core i7
Ryzen 9 Core i9

جدول بالا صرفا مثالی برای مقایسه کلی CPU لپ تاپ های بازار است. برای تشخیص قدرت CPU بهتر است ادامه مقاله را مطالعه کنید. همچنین بد نیست نکاتی را در پایین بیان کنیم:

  • قدرت پردازنده نسل 10 از سری Core i3 قطعا بیشتر از پردازنده نسل 5 از سری Core i5 است! پس هنگام مقایسه با محصولات قدیمی‌تر، صرفا به سری توجه نداشته باشید.
  • تست‌ها و بررسی‌های آنلاین نشان می‌دهد که معمولا و نه همیشه، پردازنده‌های اینتل کمی قوی‌تر از پردازنده‌های شرکت ای ام دی هستند. به عنوان مثال، مدل 2020 از پردازنده های Core i3 قدرتی بالاتر از سری Ryzen 3 دارند. این موضوع در مورد سری‌های Core i5 و Ryzen 5 نیز صدق می‌کند. به همین دلیل نیز لپ تاپ های مجهز به محصولات AMD در کلاس مساوی ارزان‌تر از محصولات مجهز به سی پی یو اینتل است!
  • مشکل داغ کردن پردازنده‌های Ryzen خیلی وقت است که حل شده! پس فریب فروشنده‌ها در مورد داغ کردن محصولات مجهز به سی پی یو AMD را نخورید.

سی پی یو لپ تاپ

مشخصات پردازنده ها

از آنجایی که ما می‌خواهیم شما یک متخصص تمام‌عیار شوید، بد نیست به اختصار در مورد اصطلاحات پردازنده‌ها نیز صحبت کنیم.

فارغ از برند، پردازنده‌ها ویژگی‌‌های یکسانی دارند که به اختصار در زیر در مورد آنها صحبت می‌کنیم:

  • تعداد هسته‌ها (Core): هسته‌ها حکم واحدهای پردازشگر را دارند؛ پس هر چه بیشتر باشند، پردازنده نیز قوی‌تر خواهد بود.
  • رشته (Thread): رشته‌ها نوعی از واحدهای پردازشی مجازی هستند که هسته‌های فیزیکی (Cores) را به کمک کدها و دستورات مختلف، به هسته‌های مختلف تقسیم می‌کنند. این مورد را نوعی سوخت اضافه برای پردازنده در نظر بگیرید.
  • سرعت، فرکانس یا کلاک هسته پایه (Base Clock): کلاک پایه در واقع سرعت پردازشی هسته‌هاست؛ مانند سرعت خودرو.
  • کلاک بوست (Boost Clock): کلاک افزایشی، حداکثر سرعت پردازنده هنگام فعالیت‌ها و پردازش‌های سنگین است. پردازنده‌ها در حالت عادی و استفاده‌های معمولی با کلاک پایه کار کرده و مصرف برق پایین‌تری نیز دارند، ولی وقتی حجم پردازش‌ها زیاد شده و شما نرم افزارها یا بازی‌های سنگین را اجرا می‌کنید، مصرف برق افزایش پیدا می‌کند تا پردازنده به حداکثر سرعت خود برسد.
  • حافظه کش (Cache): کش پردازنده لپ تاپ نوعی از حافظه فیزیکی در CPU است که با ذخیره دستورالعمل‌های مختلف در خود، سرعت دسترسی به اطلاعات و در نهایت توان سیستم را افزایش می‌دهد. هراندازه حجم حافظه کش بیشتر باشد، حین کار با نرم افزارها یا بازی‌ها سرعت بیشتری را تجربه خواهید کرد. حافظه کش سطوح مختلفی دارد، مانند سطح 1، سطح 2 و سطح 3. بالا بودن این حافظه برای افرادی که با نرم افزارهای گرافیکی یا مهندسی سنگین کار می‌کنند، اهمیت بسیار زیادی دارد.

توجه داشته باشید که کنار تمام موارد بالا، موضوعاتی دیگری مانند لیتوگرافی یا فناوری ساخت و همچنین معماری سی پی یو لپ تاپ نیز مطرح است. به عنوان مثال، قطعا پردازنده 2 هسته‌ای شرکت اینتل با کلاک 3.0 گیگاهرتز که در سال 2021 به بازار عرضه شده، با پردازنده 2 هسته‌ای همین شرکت با همان فرکانس کاری که در سال 2015 عرضه شده است، یکسان نیست چرا که نسل جدید این قطعات با فناوری های جدیدتر و عملکرد بسیار بهینه‌تر تولید می‌شوند.

پردازشگر گرافیکی انویدیا

کارت گرافیک (GPU)

گرافیک فقط برای اجرای بازی های سنگین‌تر و استفاده از نرم افزارهای گرافیکی است و هیچ تاثیری در کارهای روزمره، وب‌گردی، تماشای فیلم، نرم افزارهای حسابداری، نرم افزارهای کدنویسی و … ندارد!

لپ تاپ های ارزان‌تر معمولا با چیزی تحت عنوان پردازشگر یا پردازنده گرافیکی ارائه می‌شوند که برای عموم کاربران کافی هستند. البته خود این پردازشگرها هم تنوع بسیار بالایی دارند، ولی مدل‌های جدیدتری که طی سال‌های اخیر (از نسل 5 به بعد پردازنده‌های اینتل) ارائه شده‌اند، قدرت خوبی داشته و می‌توانند بازی‌های سبک مانند League of Legends ،Counter Strike GO، نسخه‌های قدیمی‌تر FIFA و … را با سرعت و گرافیک قابل قبول اجرا کنند.

برخی می‌پرسند «گرافیک لپ تاپ چند باشه خوبه» یا «گرافیک چند گیگ خوبه.» برای پاسخ به این سوال ابتدا باید با مشخصات یک کارت گرافیک و انواع آن آشنا شوید.

چیپ کارت گرافیک

انواع و مشخصات کارت گرافیک لپ تاپ

همانند بسیاری از فطعات دیگر، کارت های گرافیک نیز حجم حافظه‌ای مشخص دارند. هر اندازه حجم حافظه این محصولات بیشتر باشد، می‌توانند پردازش‌های گرافیکی بیشتری را به صورت هم‌زمان مدیریت کنند. در مورد تاثیر کارت گرافیک در لپ تاپ، توجه داشته باشید که حجم حافظه آن ارتباط چندانی با سرعت ندارد و همانند رم، افزایش حافظه فقط پهنای باند را برای مدیریت بیشتر کارها افزایش خواهد داد.

به صورت کلی (و صرفا برای آشنایی افراد مبتدی)، گرافیک لپ تاپ های بازار به سه دسته تقسیم می‌شوند:

  • لپ تاپ های با پردازشگر گرافیکی (بدون قطعه کارت گرافیک)
  • لپ تاپ های با کارت گرافیک کوچک و ضعیف
  • لپ تاپ های با کارت گرافیک بزرگ و قوی

در دسته اول، خبری از قطعه فیزیکی کارت گرافیک نیست و سازندگان (مانند اینتل) با قرار دادن یک پردازشگر گرافیکی روی خود چیپ اصلی، امکان پخش محتوای بصری، پردازش‌های گرافیکی سبک و اجرای بازی‌های ساده را امکان‌پذیر کرده‌اند. البته، روی این دستگاه‌ها هم می‌توان بازی‌های بسیار سنگین نصب کرد، اما کاربران با افت سرعت بسیار زیاد در حین اجرا مواجه خواهند شد. در پردازشگرهای گرافیکی، خبری از حجم حافظه نیست و ما صرفا با چیزی به نام «کلاک هسته» روبه‌‌رو هستیم. در مقاله آموزش اورکلاک کارت گرافیک، به تفصیل در این مورد صحبت خواهیم کرد.

در دسته دوم، از یک کارت گرافیک کوچک با حجم حافظه 2 یا 4 گیگابایت استفاده می‌شود. این کارت های گرافیک قدرت پایینی دارند و مناسب پردازش‌های سبک و معمولی هستند؛ مانند MX130 ،MX110 و MX330 از برند انویدیا و RX Vega 8 و RX Vega 10 از برند ای ام دی. گفتنی‌ست کارت گرافیک 2 گیگ MX350 قطعا قوی‌تر از کارت گرافیک 2 گیگ MX110 خواهد بود چرا که هر دو در یک خانواده هستند.

کارت گرافیک RTX 3080
کارت گرافیک RTX 3080 – یکی از قوی‌ترین کارت‌های گرافیک دنیا در زمان فعلی

در دسته سوم که مخصوص لپ تاپ های گیمینگ است، از یک کارت گرافیک بزرگ استفاده می‌شود. مدل‌های ساده‌تر این محصولات معمولا کارت گرافیک GTX 1550Ti یا GTX 1650 انویدیا با حجم حافظه 4 یا 6 گیگابایت را دارند و مناسب اجرای بازی‌ها، فتوشاپ، نرم افزارهای مهندسی و گرافیکی هستند. مدل‌های گران‌تر بازار که بعضا قیمت آنها به 80 میلیون می‌رسد نیز کارت گرافیک RTX 3060 و مدل‌های قوی‌تر را دارند.

برای مقایسه کارت های گرافیک ای ام دی با انویدیا چاره‌ای جز افزایش اطلاعات فنی و بررسی تست‌های نرم افزاری نیست؛ موضوعی که البته در راهنمای خرید لپ تاپ قصد ورود به آن را نداریم.

حافظه رم (RAM)

رم، یک قطعه سخت افزاری مستطیلی و باریک است که روی مادربورد نصب می‌شود. هراندازه حافظه رم بیشتر باشد، شما می‌توانید نرم‌افزارهای بیشتری را به صورت هم‌زمان اجرا کنید. حافظه رم فقط پهنای باند سیستم را افزایش می‌دهد و تاثیری در سرعت انتقال اطلاعات ندارد؛ مانند یک اتوبان که هرچه عریض‌تر باشد، فقط تعداد ماشین‌های بیشتری در آن جا می‌شود و این پردازنده است که روی سرعت این ماشین‌ها اثر می‌گذارد.

ماژول رم
رم لپ تاپ برند کروشیال

اگر می‌خواهید لپ تاپ را برای تماشای فیلم، کارهای روزمره و وب‌گردی بخرید، 4 گیگابایت برای شما کاملا مناسب است. ولی اگر قصد استفاده از نرم افزارهای گرافیکی یا تخصصی را دارید، حداقل 8 گیگابایت را در نظر بگیرید.

برای آشنایی بیشتر، احتمالا مقاله ما در مورد شیوه نصب رم روی مادربورد، حسابی به شما کمک خواهد کرد.

هارد یا حافظه ذخیره‌سازی

به زبان ساده، هارد همان حافظه ذخیره‌سای اطلاعات است. ظرفیت هارد اکثر لپ تاپ ها 500 گیگابایت یا 1 ترابایت است که باعث افزایش یا کاهش قیمت می‌شوند. اگر بخواهیم کمی فنی‌تر به قضیه نگاه کنیم، این قطعات در واقع هارد مکانیکی یا HDD نام داشته و قیمت مناسبی هم دارند.

هارد کامپیوتر
سمت چپ: هارد مکانیکی یا HDD / سمت راست: هارد جامد یا SSD

این در حالی‌ست که برخی مدل‌های گران‌تر بازار به نوعی از هاردها موسوم به درایو حالت جامد (SSD) مجهز شده‌اند؛ این هاردها سرعت بسیار بالایی دارند، گران‌قیمت هستند و مناسب افرادی هستند که قصد انجام کارهای سنگین را با لپ تاپ دارند. پس بیهوده و صرفا برای سرعت بیشتر، آن هم وقتی نیازی به آن ندارید، سراغ اس اس دی نروید.

هارد m2 سامسونگ
هارد M.2 سامسنگ با ظرفیت 2 ترابایت

نوع جدیدتر و سریع‌تر از هاردهای جامد با رابط M.2 نیز در بازار هستند و برخی لپ تاپ های گران‌قیمت از آن پشتیبانی می‌کنند که برای عموم کاربران واقعا شاید مهم نباشد، اما به ازای پول پرداختی، می‌تواند سرعت کامپیوترتان را تا حد بسیار زیادی افزایش دهد.

باتری

اکثر لپ تاپ های امروزی به باتری های لیتیوم یونی 18650 مجهز هستند و سلول (Cell) در واقع تعداد این باتری‌هاست. پس به زبان خیلی ساده، باتری 4 سلولی می‌تواند شارژدهی بالاتری در مقایسه با باتری 2 سلولی داشته باشد.

میزان شارژدهی اکثر لپ تاپ ها در صورت استفاده مداوم، حداکثر 4 ساعت است. گفتنی‌ست فاکتورهای بسیار زیادی روی میزان شارژدهی باتری لپ تاپ اثرگذار هستند که در اینجا نمی‌خواهیم هیچ اشاره‌ای به آنها بکنیم.

نمایشگر

یکی دیگر از مشخصه‌های اصلی این محصولات که در راهنمای خرید لپ تاپ جدید باید در مورد آن صحبت کنیم، نمایشگر، کیفیت و البته اندازه آن است. به صورت کلی، سه دسته نمایشگر داریم:

  • 13 یا 14 اینچ
  • 15.6 اینچ
  • 17 اینچ

هرچقدر اندازه نمایشگر کوچکتر باشد، اندازه لپ تاپ نیز کوچکتر خواهد شد! لپ تاپ های 13 یا 14 اینچی مانند محصولات اپل یا برخی از محصولات ایسوس، معمولا برای حمل راحت‌تر به این صورت طراحی شده‌اند و در عین اندازه کوچک، قدرتی بالا و وزنی پایین دارند. لپ تاپ های 15.6 اینچی، مدل استاندارد و مرسوم این لپ تاپ ها هستند و نسخه‌های 17 اینچی نیز جزو محصولات گیمینگ حساب می‌شوند.

نمایشگر لپ تاپ

مشخصات نمایشگر لپ تاپ خوب

یک نمایشگر، فاکتورهای زیادی دارد که در ادامه بد نیست به آنها نیز اشاره کنیم.

  • وضوح یا رزولوشن: به زبان ساده، تعداد پیکسل‌های افقی × پیکسل‌های عمودی مساوی تعداد پیکسل‌های کل و رزولوشن تصویر است؛ یعنی یک لپ تاپ فول اچ دی (FullHD یا 1080p)، تعداد 1920 پیکسل در ردیف افقی و 1080 پیکسل در ردیف عمودی دارد. هرچه تعداد پیکسل‌ها بیشتر باشد، تراکم پیکسلی افزایش پیدا کرده و چشم نمی‌تواند پیکسل‌ها را ببیند، در نتیجه خطوط اضافه کمتری روی تصویر نهایی دیده خواهد شد. پس هر چه رزولوشن بیشتر باشد، بهتر است!
  • فناوری ساخت: تکنولوژی مورد استفاده و شیوه نمایش رنگ‌ها توسط فناوری ساخت تعیین می‌شود. نمایشگرهای LCD یا IPS LCD که تقریبا تکنولوژی ساخت یکسانی دارند، در بسیاری از محصولات بازار به کار گرفته می‌شوند. در آن سو، نمایشگرهای LED توانایی بیشتری در نمایش عمق رنگ دارند و فقط در محصولات گران‌قیمت می‌توان آنها را دید. انواع دیگری از این نمایشگرها مانند TN و VA نیز هست که در آینده در مورد آنها در مقاله‌ای جداگانه صحبت خواهیم کرد.
  • نمایشگر لپ تاپ مات یا براق؟ قطعا مات! امروزه بیش از 95 درصد از لپ تاپ ها با صفحه نمایش مات به فروش می‌رسند. وقتی صفحه مات باشد، تابش نور را منعکس نخواهد کرد، در صورتی که صفحه نمایش براق، نور را منعکس می‌کند که اصلا خوب نیست!

البته فاکتورهای متعدد دیگری هم هست که در اینجا محل بحث نیست.

پورت‌ها

بسیاری از لپ تاپ هایی که در سال 2021 به فروش می‌رسند، نسل جدیدتر پورت‌ها یعنی USB 3.0 را دارند. این پورت‌ها در مقایسه با USB 2.0، سرعتی به مراتب بالاتر دارد و در صورت اتصال دستگاهی که از آن پشتیبانی کند، می‌توان اطلاعات را با سرعتی بالاتر منتقل کرد. برخی محصولات گران‌تر حتی پورت USB 3.1 یا USB 3.1 Gen2 و بعضا تاندربولت نیز دارند که از حالت استاندراد 3.0 سریع‌تر هستند.

پورت های لپ تاپ
از سمت راست: ورودی برق، پورت HDMI، دو عدد پورت USB 3.0، پورت Type-C، جک هدفون

در آن سو، برخی دستگاه‌ها پورت USB Type-C نیز هم دارند که امکانات بیشتری مانند شارژ لپ تاپ از طریق پاوربانک را نیز امکان‌پذیر می‌کنند. این ویژگی شاید حیاتی نباشد، اما بودن آن بهتر از نبودنش است! مابقی پورت‌ها و خروجی‌ها مانند HDMI، جک هدفون و شبکه یا LAN روی همه لپ تاپ ها هست.

درایو نوری

آخرین باری که از رایتر استفاده کردید یا یک دیسک را داخل کامپیوتر قرار دادید، به یاد دارید؟ اگر نه، پس بیخیال درایو نوری شوید! اکثر لپ تاپ های اقتصادی بازار با درایو نوری به فروش می‌رسند، اما برخی مدل‌ها (که تعدادشان کم نیست) هم هستند که فاقد رایتر بوده و در عوض نمایشگری باکیفیت‌تر (با رزولوشن 1080p) دارند. حتی این روزها به جای رایتر، هارد SSD گذاشته می‌شود تا علاوه بر افزایش فضای ذخیره‌سازی، سرعت لپ تاپ نیز افزایش پیدا کند.

لپ تاپ کامپیوتر با سیستم عامل ویندوز 10

سیستم عامل

90 درصد از لپ تاپ ها بدون سیستم عامل به فروش می‌رسند و بعد از خرید، خودتان باید زحمت نصب ویندوز (یا هر سیستم عامل دیگری) را بکشید. 10 درصد بقیه، برخی از مدل‌های خاص هستند که خود کمپانی، نسخه ابتدایی Home ویندوز را به صورت پیش‌فرض روی دستگاه نصب می‌کند و البته بدون هیچ مشکلی می‌توان آن را از همان ابتدای خرید پاک کرد. پس اگر لپ تاپ نو خریدید، منتظر بالا آمدن ویندوز در آن نباشید.

امکانات فنی اضافی

به عنوان یک نکته اضافی، برخی مدل‌ها برای افزایش یا کاهش قیمت، امکانات و ویژگی‌های خاص خود را دارند و با پورت‌های بیشتر، کارت شبکه قوی‌تر، سیستم‌های امنیتی مختلف مثل اسکنر اثر انگشت، نمایشگر لمسی، بک لایت کیبورد و … عرضه می‌شوند که شاید در اینجا چندان اهمیت نداشته باشند. البته، این امکانات بیشتر در لپ تاپ های گران‌قیمت دیده می‌شود.

راهنمای خرید لپ تاپ : چیزی به نام محصول تقلبی هم هست؟

در راهنمای خرید لپ تاپ مناسب، بد نیست اشاره کوتاهی به محصولات تقلبی هم داشته باشیم: چیزی به نام لپ تاپ تقلبی در بازار وجود ندارد و برخی محصولات ارزان‌تر ممکن است صرفا استوک یا دست دوم باشند. علت هم کاملا واضح است: پردازنده یا کارت گرافیک، هندزفری یا کابل شارژ نیست که شرکت‌ها بخواهند آن را کپی کرده و با ظاهری یکسان عرضه کنند!

اگر نام یا مشخصات لپ تاپی شما رو مشکوک کرد، کافی‌ست نام آن را در اینترنت جستجو کنید تا از معتبر بودن آن مطمئن شوید.

لپ تاپ

راهنمای خرید لپ تاپ : جمع‌بندی

در راهنمای خرید لپ تاپ آلومگ تلاش کردیم تا با صحبت در مورد اصطلاحات لپ تاپ، مشخصات فنی و تشریح عملکرد هرکدام از قطعات، شما را در انتخاب لپ تاپ مناسب یاری کنیم.

اگر سوالی دارید که در این مقاله به آن اشاره نکردیم یا فکر می‌کنید بخش دیگری باید به آن اضافه شود، در بخش نظرات اعلام کنید تا موضوع مورد نظر با نام خودتان در همین صفحه درج شود.

هنگام خرید لپ تاپ دچار مشکل شده‌اید؟ سوال‌تان را در بخش نظرات بیان کنید تا به شما در انتخاب لپ تاپ مناسب کمک کنیم!

تهیه‌شده در آلومگ

محمد قاسمی

بعد از تجربه راه‌اندازی آلوتاپ، تصمیم گرفتم تا سراغ علاقه همیشگی خودم یعنی دنیای فناوری برم و مفتخرم به عنوان موسس و سردبیر آلومگ، قلمم رو پیشکش علاقه‌مندان تکنولوژی و دنیای فناوری کنم.

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا

Adblock رو غیر فعال کنید

متاسفیم، لطفا افزونه‌ها و نرم‌افزارهای مسدودکننده تبلیغات خود را غیر فعال کنید یا سایت ما را در لیست سفید قرار بدین :(